Recuperare Neurologică

Secție Neurologie Cronici

Recuperarea medicală în domeniul neurologic este indicată atât ca terapie non-farmacologică pentru pacienții cu boli neurologice cronice cât și secundar unor evenimente neurologice acute. Aceasta își propune reducerea simptomelor și ameliorarea calității vieții pacientului.

Prețul pornește de la 845 RON / pe zi de spitalizare (cu bilet de trimitere de la medicul de famile sau medicul specialist) și include:

 • Cazare, 3 mese și 2 gustari
 • Administrare medicație
 • Îngrijirea corporală
 • Îngrijirea tubului de dren, la nevoie
 • Clismă evacuatorie (joasă), la nevoie
 • Monitorizarea funcțiilor vitale
 • Montare branulă
 • Consiliere spirituală, la cerere
 • Recreere în aer liber (pacienți imobilizati)
 • Transport și supraveghere în vederea efectuării serviciilor medicale (în incinta EMC)

Abordarea tratamentului medical, pe parcursul spitalizării, se face ținând cont de diagnosticul și contextul de boală a fiecărui pacient. Conduita terapeutică medicală include o abordare multidisciplinară care implică și costuri suplimentare față de cel menționat anterior.
Sună-ne pentru internare
031 228 3200
Scrie-ne pentru internare
e-mail

Prețul pe zi de spitalizare pornește de la 845 RON contribuție personală cu bilet de trimitere de la medic.

De ce recuperare neurologică în Enayati Hospital?

În Enayati Medical City, specialiștii noștri ajută zilnic pacienții cu afecțiuni neurologice să își îmbunătățească funcțiile motorii, coordonarea, echilibrul, mersul, durerile, tonusul muscular, limbajul și cogniția și să se bucure de un program de recuperare personalizat, adaptat în totalitate nevoilor acestora.

Cui se adresează?

 • accidente vasculare cerebrale – AVC (ischemice sau hemoragice)
 • boala Parkinson
 • scleroză multiplă (SM)
 • scleroză laterală amiotrofică (SLA)
 • traumatisme cranio-cerebrale
 • traumatisme vertebro-medulare
 • discopatie cervicală și lombară
 • afecțiuni musculare (miopatii)
 • polineuropatii
 • status post-spitalizare prelungită

Recuperare accident vascular cerebral – tratament după AVC

Pacienții care au suferit un accident vascular cerebral (AVC) au nevoie de o echipă dedicată și specializată în procesul de recuperare. Cu cât este înțeles mai bine acest lucru și este inițiată terapia cât mai devreme după debutul accidentului vascular cerebral, cu atât rezultatele vor fi mai bune iar recuperare mai rapidă și mai eficientă.

Echipa de recuperare neurologică din Enayati Hospital cuprinde un medic primar neurolog de elită, care stabilește diagnosticul și indică terapia de fond, un medic specialist cu experiență în reabilitarea medicală, un specialist în terapie ocupațională, kineto-, fizio-, hidroterapeuți, maseur, logoped, un psiholog, un specialist în recuperarea deglutiției și asistenți medicali

Servicii medicale

 • Kinetoterapie: reprezintă o formă de terapie care folosește o serie de exerciții fizice, mișcări active și pasive sau masaj pentru ameliorarea unor probleme medicale rezultate în urma unor accidente sau boli. Intensitatea și durata efortului sunt adaptate în funcție de capacitatea funcțională a pacientului.
 • Fizioterapie: se ocupă de tratarea și restabilirea mobilității mușchilor, a articulațiilor și a membrelor superioare și inferioare afectate de o boală sau de un accident. Are la bază o serie de proceduri ce folosesc agenți fizici precum curenții electrici, undele magnetice sau cele mecanice.
 • Hidrokinetoterapie: este o metodă de recuperare medicală realizată prin intermediul exercițiilor fizice în apă care ajută la o mai bună mobilitate a pacientului.
 • Masaj terapeutic: este folosit în tratarea durerilor musculare, având ca scop rezolvarea problemelor circulatorii și decontracturarea mușchilor.

Cât timp durează recuperarea după AVC

Recuperarea se realizează în mod curent în fazele subacute și cronice post-AVC. Recuperarea neurologică ajută pacienții să își recapete aptitudinile pierdute și să dezvolte metode de compensare a leziunilor cerebrale ireversibile, bazându-se pe fenomenul de neuroplasticitate (capacitatea creierului de a crea rețele neuronale și conexiuni interneuronale noi, învățând celulele nervoase restante să preia funcția celor care au fost distruse de accidentul vascular cerebral). Aceste funcții includ limbajul, funcția motorie, coordonarea, mersul, echilibrul, tonusul muscular etc. Reabilitarea poate începe și în fazele acute și/sau subacute ale bolii atunci când starea generală a pacientului permite acest lucru. Precocitatea inițierii reabilitării este corelată cu rezultatele bune ale acesteia. De aceea se încearcă recuperarea pacientului încă din primele 24-48 ore de la debutul bolii, prin tehnici diferite, pasive sau active, adaptate fiecărui pacient în parte.

Programul de reabilitare pe care pacientul trebuie să îl urmeze este complex. Totodată, un astfel de program personalizat, adaptat nevoilor individuale, crește șansele de reușită.  

Echipa medicală

Enayati Hospital oferă servicii medicale de elită vizând diagnosticul și tratamentul neurologic preventiv sau curativ (farmacologic și non-farmacologic).

Neurologie

Șef Secție Șef Lucrări Dr. Gabriela Mihăilescu

Neurologie

Dr. Roxana Zugravu

Dr. Roxana Zugravu este medic specialist neurologie format în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii de Medicină și Farmacie Carol Davila din București pe care a absolvit-o în 2018. Anul trecut şi-a încheiat stagiul de rezidențiat la Spitalul Universitar de Urgență Bucureşti, iar pentru o perioadă de 7 luni, din februarie şi până în iulie 2022 a activat în cadrul Centrului de Referinţă pentru boli de Sistem Nervos Periferic şi Muschi – CHU Nice, Franța, acumulând o experienţă solidă în evaluarea patologiilor neurologice.

Recuperare Neurologică

Dr. Paul Alexandru Findrihan

Doamna Dr. Mihaela Chiţu a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” în anul 2016, iar din anul 2020 este Medic Specialist Recuperare Medicală.

Program de recuperare dedicat pacienților cu scleroză multiplă

Programul de recuperare personalizat dedicat pacienților diagnosticați cu scleroză multiplă este un proiect unic în România, lansat de Enayati Medical City, adaptat fiecărui pacient în parte, în funcție de necesitățile și dizabilitățile acestuia.

Pachete de recuperare:

Evaluare multidisciplinară,  fizioterapie 10 zile (4 proceduri), kinetoterapie 10 zile, hidrokinetoterapie 10 zile, masaj 10 zile.

Preț: 3600 lei

Evaluare multidisciplinară,  fizioterapie 10 zile (4 proceduri), kinetoterapie 10 zile, hidrokinetoterapie 10 zile, masaj 10 zile, cazare 5 zile.

Preț: 7600 lei

Evaluare multidisciplinară, fizioterapie 10 zile (4 proceduri), kinetoterapie 10 zile, hidrokinetoterapie 10 zile, masaj 10 zile, cazare 10 zile.

Preț: 11600 lei

Pentru a veni în sprijinul nevoilor reale de tratament fizical-kinetic, psihologic și de reabilitare ce ar trebui asociate precoce tratamentului medicamentos oferit prin Programul Național de Sănătate, Enayati Medical City pune la dispoziția pacienților o bază de recuperare la standarde internaționale, dotată cu echipamente de ultimă generație, piscină cu lift, temperatură controlată, instructor dedicat, și o echipă de specialiști în domeniul neurologiei și al recuperării medicale, psihologiei, logopediei și al recuperării deglutiției.