enayatimedicalcity.ro

Îngrijiri paliative - Enayati Medical City

Îngrijiri paliative

Mâna de ajutor care alină

Descoperă îngrijirile paliative din Enayati Medical City

Îngrijirile paliative în Orașul Medical

O îngrijire paliativă eficientă începe din momentul diagnosticării, cu informarea și educația celui care se confruntă direct cu boala dar și a celor care formează rețeaua de suport a bolnavului.

Îngrijire paliativă

Asigură controlul eficient al durerii și al altor simptome, cum ar fi: dispnee, greață, vărsături, anorexie, constipație, neuropatie periferică indusă de chimioterapie, prurit, depresie, anxietate, insomnie, limfedem, etc.
Îmbunătățește calitatea vieții și influențează în mod pozitiv parcursul bolii
Poate fi acordată în paralel cu tratamentul oncologic
Se adresează pacientului oncologic cât și celui nononcologic
Nu grăbește și nici nu întârzie cursul bolii
Reprezintă „o mână de ajutor”, chiar dacă „nu vindecă”
În timpul internării în secția de paliație pacientul poate beneficia de tratament medicamentos de suport, kinetoterapie, suport psihologic, masaj terapeutic.

Multiple studii internaționale demonstrează că pacienții care au beneficiat de tratamentul bolii de fond dar și de îngrijiri paliative, în paralel, au o rată de supraviețuire mai mare.

Beneficiari

Pacienți cu cancer
Pacienți cu boală cardiovasculară cu răspuns slab la tratamentul optim cu diuretice şi vasodilatatoare, incluzând inhibitori de ACE
Pacienți cu Scleroza amiotrofică laterală (SAL)
Pacienți cu Demenţă în ultimul stadiu
Pacienți cu Scleroză multiplă
Pacienți cu Boala Parkinson cu evoluție rapidă a bolii sau complicații apărute în ultimele 12 luni
Pacienți cu Boli pulmonare cronice avansate
Pacienți cu Accident vascular cerebral şi comă

Dr. Andreea Șerban

Dr. Andreea Șerban este medic specialist pediatrie, având competențe în îngrijiri paliative. În anul 2012 și-a început activitatea medicală, iar în 2015 a profesat în secția de oncologie a Spitalului Sf. Constantin din Brașov. Ulterior, și-a continuat parcursul profesional pe zona îngrijire paliativă pentru adulți și copii în cadrul Hospice Casa Speranței în Brașov, dar și în București, unde a fost director medical și șef de secție. De asemenea, în anul 2017 a devenit medic specialist pediatrie.

În perioada 30 aprilie - 2 mai echipa noastră nu va fi disponibilă pentru a prelua apeluri. Va rugăm să vă lăsați datele aici iar noi vă vom contacta cât de curând.