Geriatrie – Gerontologie

Geriatrie - Gerontologie

Din dragoste pentru seniori, prevenim și tratăm bolile specifice vârstei.

La Enayati Hospital, principala noastră preocupare este să oferim servicii medicale care să crească speranța de viață a pacienților dar, mai ales, numărul de ani de viață independenți – longevitatea activă. Calitatea vieții este pusă în centrul îngrijirilor acordate pacientului. Totodată, suntem preocupați ca pacienții să fie înconjurați de o atmosferă caldă, familială, fiecare fiind tratat în mod individual, conform nevoilor pe care le are.

Prețul pornește de la 600 RON / pe zi de spitalizare (cu bilet de trimitere de la medicul de famile sau medicul specialist) și include:

 • Cazare, 3 mese și 2 gustari
 • Administrare medicație
 • Îngrijirea corporală
 • Îngrijirea tubului de dren, la nevoie
 • Clismă evacuatorie (joasă), la nevoie
 • Monitorizarea funcțiilor vitale
 • Montare branulă
 • Consiliere spirituală, la cerere
 • Recreere în aer liber (pacienți imobilizati)
 • Transport și supraveghere în vederea efectuării serviciilor medicale (în incinta EMC)

Abordarea tratamentului medical, pe parcursul spitalizării, se face ținând cont de diagnosticul și contextul de boală a fiecărui pacient. Conduita terapeutică medicală include o abordare multidisciplinară care implică și costuri suplimentare față de cel menționat anterior.
Sună-ne pentru internare
031 228 3200
Scrie-ne pentru internare
E-mail

Prețul pe zi de spitalizare pornește de la 845 RON contribuție personală cu bilet de trimitere de la medic.

Ce înseamnă Geriatrie - Gerontologie și care sunt principiile care îi stau la bază?

În Secția de Geriatrie-Gerontologie din cadrul Enayati Hospital, generăm acea stare de bine pacienților, oferindu-le îngrijire primară, consultativă, personalizată și preventivă. Asigurăm managementul bolilor cronice interne pentru pacienți adulți din toate zonele țării.

De asemenea, oferim asistență pe termen lung în ceea ce privește tratamentul și monitorizarea bolilor cronice specifice îmbătrânirii, precum bolile neurodegenerative (de exemplu, Boala Alzheimer), bolile cardiovasculare cronice, osteoarticulare degenerative și cele metabolice. Totodată, asigurăm consilierea acestor pacienți și a familiei lor în ceea ce privește evoluția bolii, complicațiile și necesitățile speciale de îngrijire.

Diagnosticăm, tratăm și monitorizăm problemele de sănătate ce apar în raport cu vârsta, factorii de mediu și antecedentele personale ale pacientului. Fie că este vorba de o afecțiune cardiologică, de una metabolică sau o afecțiune apărută odată cu înaintarea în vârstă, pacientul primește îngrijirea specifică, personalizată, de care are nevoie.

Dacă medicina internă tratează afecțiunile specifice adultului tânăr, medicina geriatrică și gerontologia se ocupă cu prevenția, diagnosticul şi tratamentul bolilor specifice seniorilor, având o capacitate integratoare a celorlalte specialități medicale, datorită complexității afecțiunilor medicale ale seniorului.

Scopul medicinei geriatrice este menţinerea unei independenţe funcţionale şi a unei stări de bine la vârste înaintate, îmbunătățirea sănătății și a stilului de viață al pacienților. Îmbătrânirea nu este o boală, de aceea, gerontologia, știința îmbătrânirii, vizează asigurarea unei senectuți frumoase, fiziologice, în care vârsta organelor să corespundă celei calendaristice.

Când este recomandat să apelezi la servicii medicale de geriatrie?

De cele mai multe ori vârsta cronologică nu corespunde cu vârsta reală a organelor și a sistemelor unui individ aparent sănătos. De aceea, cunoașterea vârstei reale ne permite să aplicăm atât metode preventive, cât și curative, pentru a asigura o îmbătrânire frumoasă, fără semne de boală.

Evaluarea clinică a pacienților include evaluarea medicală, psihologică, nutrițională, funcțională și socială. Evaluarea geriatrică, realizată cu ajutorul unei echipe multidisciplinare din Enayati Hospital, permite obiectivarea problemelor seniorilor, evidențierea resurselor și a capacităților de autoîngrijire ale acestora, precum și aprecierea nevoilor de asistenţă medicală şi socială.

Cele mai frecvente boli geriatrice

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, problemele de sănătate pot varia de la boli cardiovasculare și neurologice, la boli reumatice, metabolice, cardiovasculare și neurodegenerative. De aceea, abordarea problemelor de sănătate trebuie inițiată precoce, iar afecțiunile cronice monitorizate pe tot parcursul vieții.

Cui se adresează?

Pacienților care se confruntă cu: boli cronice – cardiovasculare, neurologice, osteoarticulare, metabolice pentru care oferim evaluare, diagnostic , monitorizare și tratament.

Punem accent pe prevenția bolilor cronice cerebrale și cardiovasculare la pacienții supuși factorilor de risc cum ar fi stres cronic, fumat, dietă inadecvată, sedentarism, dereglări metabolice.

Servicii medicale:

 • Evaluare clinică completă

 • Evaluarea statusului cognitiv

 • Evaluarea psihologică completă 

 • Evaluarea biologică  în scopul diagnosticului, monitorizării și prevenției

 • Evaluare cardiovasculară 

 • Evaluare imagistică completă

 • Diagnostic de vârstă – cronologică vs biologică

Enayati Hospital oferă servicii medicale menite să crească speranța de viață a pacienților, dar mai ales numărul de ani de viață independenți – longevitatea activă prin:

 • Diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pacientului vârstnic;
 • Managementul bolilor cronice (diagnostic, monitorizare, consiliere, prevenție secundară etc.);
 • Diagnosticul și monitorizarea bolilor neurodegenerative (demență);
 • Prevenție primară și secundară, evaluare factori de risc și tratament personalizat prin evaluare geriatrică standardizată.

Echipa medicală

Echipa noastră interdisciplinară coordonează fiecare caz în parte, scopul nostru principal fiind de a ne asigura că îngrijirea primită sprijină obiectivele fiecărui pacient și ale celor dragi.

Geriatrie

Șef Secție Dr. Ana Maria Doscan

Medic specialist medicină internă și medic primar geriatrie-gerontologie, doctorand și asistent universitar la UMF Carol Davila, Dr. Doscan are o largă experiență de lucru cu persoane vârstnice. 

Geriatrie

Dr. Raluca Mitran

Dr. Raluca Mitran este medic primar Geriatrie-Gerontologie. A urmat perioada de rezidențiat la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie ,,Ana Aslan’’…

Geriatrie

Dr. Ioana Ioancio

Din 2010 doamna doctor Ioana Ioancio a devenit medic primar Geriatrie și Gerontologie, acumulând o experinţă de peste 19 ani în diagnosticarea pacienţilor cu patologie geriatrică….

Medicină Internă

Dr. Florentina Mehic

Dr. Florentina Mehic este medic primar Medicină internă din 1999, format în cadrul Facultății de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București. Timp de 30 de ani, și-a desfășurat activitatea în Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde a îngrijit pacienți cu patologie complexă cardiovasculară, respiratorie, renală, metabolică sau hematologică.