enayatimedicalcity.ro

Spital de recuperare si geriatrie - Enayati Medical City

Spital de recuperare si geriatrie

RECUPERARE MEDICALĂ CU SPITALIZARE DE ZI

RECUPERARE MEDICALĂ CU SPITALIZARE DE ZI​

Spitalul de recuperare și geriatrie din cadrul Enayati Medical City oferă servicii de recuperare medicală în contract cu CASMB, decontate integral, cu spitalizare de zi, în cel mai performant spital din București.
Program de lucru: luni - vineri, de la 08:00 la 20:00
Pacienți cu coxartroza (dureri ale articulatiei coxo-femurale)

Pacienți cu gonartroza (dureri de genunchi)

Pacienți cu Scleroza amiotrofică laterală (SAL)

Cei care au nevoie de evaluare a sindromului post Covid

Pacienți cu lumbago cu sciatica (dureri de spate)

Pacienți cu discopatii (deplasari ale discurilor intervertebrale)

Pacienți cu cefalee (dureri de cap)

Pacienți cu crize de pierdere a cunostiintei fara diagnostic

Serviciile decontate de CAS sunt următoarele:

Consultatia la medicul specialist

4 proceduri de recuperare

Radiografiile necesare diagnosticului de certitudine

Important!
Beneficiarii au serviciile decontate, integral, in contract cu CASMB, in baza unei trimiteri de la medicul de familie sau medicul specialist

La recomandarea medicului, se pot realiza si alte proceduri si servicii medicale contra-cost 

ÎNGRIJIRI PALIATIVE

ÎNGRIJIRI PALIATIVE

Îngrijirea paliativa asigură controlul eficient al durerii și al altor simptome, îmbunătățește calitatea vieții și influențează în mod pozitiv parcursul bolii.

În Enayati Medical City, îngrijirea paliativă este practicată la cele mai înalte standarde, alături de o echipa medicală și un personal total dedicat pacientului.
Program de lucru: luni - vineri, de la 08:00 la 20:00
Asigură controlul eficient al durerii și al altor simptome, cum ar fi: dispnee, greață, vărsături, anorexie, constipație, neuropatie periferică indusă de chimioterapie, prurit, depresie, anxietate, insomnie, limfedem, etc.
 
Îmbunătățește calitatea vieții și influențează în mod pozitiv parcursul bolii
 
Poate fi acordată în paralel cu tratamentul oncologic
 
Se adresează pacientului oncologic cât și celui nononcologic
 
Nu grăbește și nici nu întârzie cursul bolii

Reprezintă „o mână de ajutor”, chiar dacă „nu vindecă”

În timpul internării în secția de paliație pacientul poate beneficia de tratament medicamentos de suport, kinetoterapie, suport psihologic, masaj terapeutic. Multiple studii internaționale demonstrează că pacienții care au beneficiat de tratamentul bolii de fond dar și de îngrijiri paliative, în paralel, au o rată de supraviețuire mai mare.
Pacienți cu cancer
 
Pacienți cu boală cardiovasculară cu răspuns slab la tratamentul optim cu diuretice şi vasodilatatoare, incluzând inhibitori de ACE
 
Pacienți cu Scleroza amiotrofică laterală (SAL)
 
Pacienți cu Demenţă în ultimul stadiu
 
Pacienți cu Scleroză multiplă
 
Pacienți cu Boala Parkinson cu evoluție rapidă a bolii sau complicații apărute în ultimele 12 luni
 
Pacienți cu Boli pulmonare cronice avansate
 
Pacienți cu Accident vascular cerebral şi comă

Preturi pornind de la 630 ron/ zi

Acest serviciu este decontat parțial de Casa de Asigurări pe baza unei trimiteri de la medicul de familie sau medicul specialist

RECUPERARE NEUROLOGICĂ

RECUPERARE NEUROLOGICĂ POST AVC / INFARCT

Pacienții care au suferit un accident vascular cerebral au nevoie de o echipă dedicată în procesul de recuperare - cu cât este înțeles mai repede acest lucru și este inițiată terapia cu atât rezultatele vor fi mai rapide și recuperarea mai eficientă. 

Echipa de recuperare neurologică din orașul medical cuprinde un medic neurolog  de elită pentru terapia de fond, un specialist în reabilitare medicală și unul în terapie ocupațională (TO), un ergoterapeut, un kinetoterapeut, logoped, psiholog și asistent medical.

Recuperarea intervine în fazele subacute și cronice Post AVC. Recuperarea neurologică ajută pacienții să își recapete aptitudinile pierdute și să dezvolte metode de compensare a leziunilor cerebrale ireversibile datorită fenomenului de neuroplasticitate (capacitatea creierului de schimbare a structurii și funcției prin realizarea de noi conexiuni). Aceste aptitudini includ limbajul și funcția motorie. Reabilitarea poate începe și în fazele acute și/sau subacute ale bolii atunci când starea generală a pacientului permite acest lucru. Precocitatea inițierii reabilitării este corelată cu rezultatele acesteia. Din acest motiv se încearcă recuperarea bolnavului încă din primele 24-48 ore de la debutul bolii.

Un pacient care a suferit un accident vascular cerebral are nevoie de o echipă în procesul de recuperarea și cu cât este înțeles mai repede acest lucru și este inițiată terapia cu atât rezultatele vor fi mai rapide și recuperarea mai eficientă. Echipa cuprinde un medic neurolog pentru terapia de fond, specialistul în reabilitare medicală, cel în terapie ocupațională (TO), ergoterapeut, kinetoterapeut, logoped, psiholog, asistent medical.

Programul de reablitare pe care trebuie să-l urmeze pacientul este complex și trebuie personalizat și adaptat nevoilor individuale ale fiecărui pacient.
– kinetoterapie (adaptarea efortului se face la capacitatea funcțională actuală deoarece poate există o decondiționare)

– fizioterapie

– hidrokinetoterapie

– masaj terapeutic
Pacientii care se confrunta cu:

– traumatisme cranio-cerebrale

– recuperare post spitalizare prelungită

– traumatisme vertebro-medulare

– scleroză multiplă sau scleroză laterală amiotrofică

– distrofii musculare

– boala Parkinson

Preturi pornind de la 490 ron/ zi

Acest serviciu este decontat parțial de Casa de Asigurări pe baza unei trimiteri de la medicul de familie sau medicul specialist

Program de lucru: luni - vineri, de la 08:00 la 20:00

EVALUARE ȘI RECUPERARE POST COVID

EVALUARE ȘI RECUPERARE POST COVID

Criza COVID nu a pus doar la încercare sistemul medical de sănătate, ci și-a pus amprenta pe sănătatea noastră, a tuturor. De aceea, la Enayati Medical City, venim cu pachete de evaluare & recuperare post COVID în cel mai performant spital din România.

Punem medici dedicați, specialiști și tehnologie de ultimă generație la dispoziția pacientului care vine după trauma COVID.

Program de lucru: luni - vineri, de la 08:00 la 20:00

TRAUMATOLOGIE ȘI RECUPERARE ORTOPEDICĂ

TRAUMATOLOGIE ȘI RECUPERARE ORTOPEDICĂ

Acest tip de recuperare se adresează pacienților care au nevoie de programe programului de reabilitare după diverse operații, boli sau după un eveniment medical acut.
Reabilitarea ortopedică este o abordare terapeutică a recuperării, al cărei scop este de a corecta limitările musculo-scheletice și de a atenua durerea cauzată de traume, boli sau intervenții chirurgicale. Sistemul musculo-scheletic este format din mușchi, oase, articulații, ligamente, tendoane, cartilaj, iar reabilitarea ortopedică poate să abordeze oricare dintre aceste structuri. Reabilitarea ortopedică diferă de la o persoană la cealaltă, în funcție de starea medicală, obiective și scop. Echipa de specialiști creează un program de tratament personalizat și îl ajustează în pe parcurs. Deși diferă pentru toată lumea, reabilitarea urmează o progresie naturală pentru a maximiza recuperarea.

Programul de reablitare pe care trebuie să-l urmeze pacientul este complex și trebuie personalizat și adaptat nevoilor sale individuale.

Echipa de recuperare include medici, specialiști în recuperare și în ortopedie, terapeuți, dar poate include și nutriționiști sau alțe cadre medicale necesare.
Pacientii care se confrunta cu:

– Tunelul carpian

– Artrită

– Osteoporoza

– LIA (ligament incrucisat anterior) și rupturi menisc

– LIA (ligament incrucisat anterior) și rupturi menisc

– Fracturi

– Sciatică

– Amputatii

– recuperare post interventii ortopedice
– Fizioterapie

– Kinetoterapie

– Hidroterapie, hidrokinetoterapie

– Adaptarea mișcării
Program de lucru: luni - vineri, de la 08:00 la 20:00

RECUPERARE ONCOLOGICĂ

RECUPERARE ONCOLOGICĂ

Principalul indicator urmărit în oncologie este “SPERANȚA DE VIAȚĂ”, astfel că toate tratamentele au ca scop creșterea speranței de viață a pacientului. Al doilea parametru urmărit este ”CALITATEA VIEȚII” (QALY – quality adjusted life years sau QoL – quality of life), uneori renunțăndu-se la tratamentul oncologic în favoarea menținerii “stării de bine” și calității vieții pacientului.
Recuperarea medicală în oncologie contribuie semnificativ la creșterea calității vieții pacienților cu afecțiuni oncologice, atât pe parcursul bolii cât și ulterior. Planul de recuperare oncologică este stabilit de către o echipă multidisciplinară, formată din: medicul de îngrijiri paliative, medicul de recuperare, medicul nutriționist, medicul oncolog, fizioterapeuți, maseuri, psiholog, cleric, asistente de îngrijiri.
Creșterea calității vieții prin controlul simptomelor induse de chimioterapie, terapie hormonală, chirurgie, radioterapie:

– Tratamentul limfedemului post-limfadenectomie sau radioterapie prin mai multe metode: drenajul limfatic manual, compresia pneumatică intermitentă, bandajarea compresivă, activitate fizică adaptată sub contenție și educarea pacientului în ceea ce privește învățarea regulilor de autoîngrijire

– Tratamentul neuropatiei induse de chimioterapie

– Instruirea folosirii stomelor
Recuperare medicală: medicul de recuperare medicală stabilește schema de recuperare în funcție de tipul de tumoră, localizare, invalidantă sau nu, cu limitare kinetică sau nu, indicele de masă ponderală, statusul cardiovascular, afectare pulmonară
Fizio-kinetoterapie: fizioterapeuți evaluează pacienții din punct de vedere al gradului de efort și al complexității exercițiilor, creează, împreună cu medicul de recuperare, schema de exerciții pe care le pacientul le poate realiza la sală și la domiciliu, adaptează programul în funcție de ședințele de terapie – niciodataă după chimioterapie, evaluează complianța pacientului, monitorizează progresele și regresul.
 
Terapie nutrițională: medicul nutriționist stabilește dieta pacientului preoperator, postoperator și pe întreaga durată a bolii, în corelație cu tipul de cancer, IMC, tipul de tratament, metabolismul bazal, efortul fizic.

 

Psihoterapie: psihologul oferă suport pentru depășirea depresiei și anxietății, ședințele de psihoterapie având ca scop reducerea stresului și motivarea pacientului în vederea creșterii complianței la tratament.
Preturi pornind de la 490 ron/ zi
 
Acest serviciu este decontat parțial de Casa de Asigurări pe baza unei trimiteri de la medicul de familie sau medicul specialist
Program de lucru: luni - vineri, de la 08:00 la 20:00

GERIATRIE

GERIATRIE
- boli neurodegenerative inclusiv demențele de tip alzheimer
- boli cronice ale diferitelor aparate și sisteme

Demența nu este o boală specifică, ci este mai degrabă un termen general pentru abilitatea afectată de a-și aminti, gândi sau lua decizii care interferează cu desfășurarea activităților de zi cu zi. Boala Alzheimer este cel mai frecvent tip de demență.
Deși demența afectează mai ales adulții mai în vârstă, nu face parte din îmbătrânirea normală. Deoarece demența este un termen general, simptomele sale pot varia foarte mult de la o persoană la alta. Totuși, semnele demenței încep lent și se înrăutățesc treptat.

Ce crește riscul de demență?
-Vârstă – cel mai puternic factor de risc cunoscut pentru demență este vârsta în creștere, majoritatea cazurilor afectând cele de 65 de ani și peste
-Istorie de familie – cei care au părinți sau frați cu demență sunt mai predispuși să dezvolte ei înșiși.
-Sănătate slabă a inimii – tensiunea arterială crescută, colesterolul ridicat și fumatul cresc riscul de demență dacă nu sunt tratate corespunzător.
-Leziuni cerebrale – leziunile la cap pot crește riscul de demență, mai ales dacă sunt severe sau apar în mod repetat.

Tratamentul demenței depinde de cauza acesteia. În cazul majorității demențelor progresive, inclusiv a bolii Alzheimer, nu există niciun remediu. Se poate încetini temporar agravarea simptomelor de demență și se poate îmbunătăți calitatea vieții pentru cei care trăiesc cu Alzheimer și pentru aparținătorii lor. Aceleași medicamente utilizate pentru tratamentul Alzheimerului se numără printre medicamentele prescrise uneori pentru a ajuta la simptomele altor tipuri de demențe.

Programul de reablitare pe care trebuie să-l urmeze pacientul este complex și trebuie personalizat și adaptat nevoilor individuale ale fiecărui pacient.

Fiind o boală progresivă, Alzheimerul se agravează în timp. În stadiile incipiente, poate începe cu pierderea memoriei, dar într-un stadiu mai avansat, pacienții ajung să își pierd capacitatea de a purta o conversație și de a face activitățile obișnuite. În medie, o persoană cu Alzheimer trăiește la 4 până la 8 ani după diagnostic, dar poate trăi până la 20 de ani, în funcție de alți factori.

În acest moment, nu există niciun remediu cunoscut pentru boala Alzheimer, însă calitatea vieții poate fi ameliorată prin diverse soluții:
-tratament medicamentos
-supravegherea medicală permanentă
-dietă alimentară
-activități fizice
-sprijin psihologic și spiritual -odihnă
-activități care să vizeze interacțiunea
-crearea unui mediu înconjurător sigur
-studii clinice regulate
-activități intelectuale periodice
Program de lucru: luni - vineri, de la 08:00 la 20:00

De ce Enayati Medical City?

  • Echipă medicală de elită
  • Aparatură de ultimă generație
  • Abordare holistică și interdisciplinară a pacientului
  • Grija și atenția necesară pentru fiecare pacient în parte

O parte din echipa Medicală

Dr. Andreea Șerban

ÎNGRIJIRI PALIATIVE

Dr. Alexandra Dumitru

CARDIOLOGIE

Dr. Ana Maria Pavel

RECUPERARE MEDICALĂ

Dr. Raluca Mitran

GERIATRIE

Dr. Cosmin Dugan

GERIATRIE

Tona Fotti

HIDROKINETOTERAPIE

Maneciu Violeta

KINETOTERAPIE

Bogdan Mușat

HIDROKINETOTERAPIE

Raluca Ioniță

PSIHOLOGIE

ADRESA
Sos. Gh. I.Sisești 8A, Sector 1 București
021 9362
VANZARI SENIOR CITY
simina.dijmarescu@enayati.ro
+40 745 641 891
Program de lucru: luni - vineri, de la 08:00 la 20:00
RELATII PUBLICE
CARIERE
UNDE NE GASESTI
Indiferent unde esti stabileste traseul pe harta
FORMULAR DE CONTACT