Psihologie

Psihologia este specialitatea medicală care studiază, diagnostichează și tratează comportamentul și disfuncționalitățile mentale.
psihiatrie psihologie

Servicii

Pe lângă consult, Enayati Medical City îți pune la dispoziție medici de elită și o întreagă paletă de investigații care se pot realiza în ambulatoriu.

Psh. Lidia Stoica 280 LEI Programează-te
Psh. Elena Șerban 280 LEI Programează-te
Psh. Tatiana Maxim 300 LEI Programează-te
Psh. Tatiana Maxim 300 LEI Programează-te
Psh. Lidia Stoica 300 LEI Programează-te
Psh. Lidia Stoica 230 LEI Programează-te
Psh. Elena Șerban 230 LEI Programează-te
Psh. Camelia Daniela Cucu 300 LEI Programează-te
Psh. Camelia Daniela Cucu 250 LEI Programează-te
Psh. Camelia Daniela Cucu 350 LEI Programează-te
Psh. Camelia Daniela Cucu 250 LEI Programează-te
Psh. Camelia Daniela Cucu 3000 LEI Programează-te

De ce Psihologie în Enayati Medical City

Enayati Medical City oferă servicii medicale de elită în diagnosticarea și tratamentul disfuncționalităților mentale sau a tulburărilor psihice.

Afecțiuni

În Enayati Medical City investigăm și tratăm o gamă largă de patologii, precum:

Atac de panică
Anxietate
Stres
Depresie
Bulimie nervoasă

Echipa Medicală

Alege medicul cel mai potrivit pentru tine și programează-te acum apelând 0219362 sau completând formularul de solicitare a programării de pe pagina medicului !

lidia stoica

Psihologie

Psh. Lidia Stoica

camelia cucu patrat

Psihologie

Psh. Camelia Daniela Cucu

Articole

Fii la curent cu cele mai importante știri și informații din domeniul medical. Află recomandările specialiștilor din Enayati Medical City dintr-o serie de articole și interviuri dedicate îngrijirii sănătății tale.

Despre afecțiuni psihice

Atacul de panică este o frică instalată brusc ce escaladează în doar câteva minute. Cele mai frecvente simptome sunt palpitațiile, accelerarea ritmului cardiac, tremurul, senzația de sufocare, greața sau senzația de amețeală.

Anxietatea se definește ca o stare emoțională care se manifestă prin neliniște, fiind cauzată de un eveniment care a provocat o stare de stres. Simptomele întâlnite în cazul acestei afecțiuni sunt transpirațiile, palpitațiile, senzația de leșin, tulburările de somn sau tulburările digestive (cum ar fi greața sau vărsăturile).

Stresul este o stare de tensiune și disconfort cauzată de dificultatea sau imposibilitatea rezolvării unei situații. Printre simptomele cognitive ale stresului se numără problemele de memorie și organizare, pesimismul, gândurile anxioase sau îngrijorarea constantă. Simptomele emoționale sunt depresia, iritabilitate, singurătate sau senzația de a fi copleșit. Nu în ultimul rând, include și simptome fizice precum oboseala, durerile de cap, insomnia, transpirație excesivă la nivelul mâinilor și al picioarelor, amețeală sau dureri la nivelul pieptului.

Depresia este o tulburare afectivă produsă de anumite situații care tulbură viața profesională sau personală a pacientului. Simptomele variază de la o persoană la alta și pot persista de câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de caz: absența speranței pentru viitor, stima de sine scăzută, plânsul frecvent, iritabilitate, senzație de vinovăție, lipsa motivației sau dificultatea de a lua decizii.

Bulimia nervoasă este o tulburare de alimentație, fiind cauzată în majoritatea cazurilor de aspectele psihologice și emoționale, cum ar fi depresia sau anxietatea. Printre simptome se numără teama de îngrășare, pierderea controlului alimentației sau forțarea unor activități sportive cu scopul de a nu lua în greutate.

Diagnostic

Diagnosticul pacienților se oferă în urma unor ședințe de consiliere. În anumite situații diagnosticul este stabilit chiar de la prima ședință, însă pot exista cazuri care au nevoie de mai multe vizite în cabinetul doctorului psiholog.

Vizita presupune o discuție între psiholog și pacient, cu întrebări construite pas cu pas pentru a-l ajuta pe pacient să-și înțeleagă simptomele. Urmează o serie de teste de personalitate, comportament sau neuropsihologice pentru a confirma un diagnostic preliminar sau final.

Tratament

Psihologul este responsabil de tratarea problemelor mentale și emoționale ale pacienților în urma unor ședințe de consiliere. Medicul psiholog nu oferă un tratament medicamentos, însă poate recomanda o vizită la medicul psihiatru în vederea prescrierii unei medicații necesare.