Pediatrie

Pediatria este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea tuturor bolilor care afectează pacienții cu vârsta de până la 18 ani (de la sugari până la copii și adolescenți).
pediatrie

Servicii

Pe lângă consult, Enayati Medical City îți pune la dispoziție medici de elită și o întreagă paletă de investigații care se pot realiza în ambulatoriu.

Dr. Zelenac Adyna Michaela 500 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 320 LEI Programează-te
Prof. Dr. Doina Anca Pleşca 450 LEI Programează-te
Dr. Andreea Gornic 320 LEI Programează-te
Dr. Liliana Baia 320 LEI Programează-te
Dr. Maria Florea 320 LEI Programează-te
Dr. Mădălina Abdel-Karim 320 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 280 LEI Programează-te
Prof. Dr. Doina Anca Pleşca 400 LEI Programează-te
Dr. Andreea Gornic 280 LEI Programează-te
Dr. Liliana Baia 280 LEI Programează-te
Dr. Maria Florea 280 LEI Programează-te
Dr. Mădălina Abdel-Karim 280 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 300 LEI Programează-te
Dr. Maria Florea 320 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 300 LEI Programează-te
Dr. Maria Florea 320 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 320 LEI Programează-te
Dr. Andreea Gornic 320 LEI Programează-te
Dr. Liliana Baia 300 LEI Programează-te
Dr. Maria Florea 400 LEI Programează-te
Dr. Mădălina Abdel-Karim 400 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 450 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 320 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 320 LEI Programează-te
Dr. Andreea Gornic 320 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 500 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 320 LEI Programează-te
Dr. Zelenac Adyna Michaela 100 LEI Programează-te
Dr. Andreea Gornic 100 LEI Programează-te

De ce Pediatrie în Enayati Medical City

Enayati Medical City oferă servicii medicale de elită în prevenția, diagnosticarea și tratamentul pediatric.

Afecțiuni

În Enayati Medical City investigăm și tratăm o gamă largă de patologii, precum:

Colici
Pneumonie interstițială la copii
Bronșiolită acută
Tuse convulsivă
Rinofaringită acută
Malnutriție

Echipa Medicală

Alege medicul potrivit pentru tine și programează-te acum apelând 0219362 sau completând formularul de solicitare a programării de pe pagina medicului !

doina-anca-plesca

Pediatrie

Prof. Dr. Doina Anca Pleşca

Dr. Zelenac 2

Pediatrie

Dr. Adyna Zelenac

Gornic square

Pediatrie

Dr. Andreea Gornic

Liliana Baia square

Pediatrie

Dr. Liliana Baia

Maria Florea square

Pediatrie

Dr. Maria Florea

Abdel KArim

Pediatrie

Dr. Mădălina Abdel-Karim

Articole

Fii la curent cu cele mai importante știri și informații din domeniul medical. Află recomandările specialiștilor din Enayati Medical City dintr-o serie de articole și interviuri dedicate îngrijirii sănătății tale.

Despre afecțiuni pediatrice

Colicile apar din cauza durerilor abdominale atunci când sistemul digestiv începe să se obișnuiască cu noua alimentație. Crizele apar în primele 3-4 luni de viață, iar printre simptome se numără înroșirea feței, plânsete în timpul somnului sau eliminarea gazelor intestinale în timpul plânsului.

Pneumonia interstițială la copii determină îngroșarea țesuturilor sacilor alveolari de la nivelul plămânilor. Din această cauză apar dificultăți de respirație, iar aportul de oxigen în sânge și țesuturi scade. Simptomele apărute în cazul acestei afecțiuni sunt oboseala excesivă, tuse, scădere în greutate și dispnee.

Bronșiolita acută se definește ca o boală acută infecțioasă care se manifestă la sugari și copii mici. Afecțiunea apare din cauza inflamației și congestiei de la nivelul bronhiolelor. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite: tuse, respirație șuierătoare, dificultăți de respirație, oboseală sau stări febrile.

Tusea convulsivă este o boală respiratorie cauzată de bacteria Bordetella pertussis ce determină inflamarea căilor respiratorii. Afecțiunea se manifestă prin episoade de tuse violentă, necontrolabilă. Simptomele frecvente sunt subfebrilitate, rinoree, apnee, vărsături în timpul episoadelor de tuse și oboseală extremă.

Rinofaringita acută sau răceala este o infecție virală în care principalele simptome sunt rinoreea, (secreții nazale apoase și vâscoase) oboseala extremă, obstrucția nazală (nas înfundat), disfagia (dureri la nivelul gâtului) și tusea.

Malnutriția este o perturbrare a stării de nutriție întâlnită la sugari și copii de vârste mici. Afecțiunea apare din cauza carențelor nutriționale ce pot duce la apariția unor perturbări metabolice în organism. Malnutriția se manifestă prin greutate mică față de vârsta copilului în fază acută, iar în faza cronică prin greutate mică față de talie. Aportul alimentar insuficient, pierderile de proteine din cauza unor afecțiuni sau boli cronice pot provoca această afecțiune.

Diagnostic

Un consult la specialitatea de pediatrie este necesar în momentul în care copilul prezintă simptomele unei boli infecțioase timp de două sau trei zile. Diagnosticul se oferă în urma unei consultații realizate de către medicul pediatru. Primul pas este anamneza, discuția între medic și copil, urmată de examinarea fizică și oferirea unui diagnostic preliminar sau final. Totodată, doctorul pediatru poate solicita și investigații suplimentare precum analize de laborator sau investigații imagistice.

Tratament

Tratamentul oferit de medicul pediatru diferă în funcție de simptomele pacientului non-adult. Spre exemplu, în cazul unei simple răceli se poate prescrie un tratament medicamentos. În cazuri avansate se poate ajunge la internarea copilului alături de unul dintre părinți, astfel încât pacientul să fie ținut sub observație de către medic pe perioada evoluției bolii.

Vizite medicale recomandate în primul an de viață

Primul an de viață este important pentru dezvoltarea oricărui sugar, iar părinții trebuie să aibă o bună comunicare cu medicul pediatru, în vederea monitorizării posibilelor afecțiuni care ar putea să apară. Medicul va urmări în această perioadă la sugar creșterea în greutate, înălțime și a perimetrului cranian.

Prima vizită la medicul pediatru se face la 2 săptămâni de la naștere

Primul contact între părinți, sugar și pediatru se face la doar două săptămâni de la naștere. Medicul va verifica eventualele semne din naștere, urechile, cavitatea bucală, ochii sau în ce stadiu se află buricul (dacă s-a vindecat sau au apărut infecții). De asemenea, medicul pediatru va verifica organele genitale, articulațiile șoldului bilateral sau malformațiile congenitale.

Vizita medicală la 1 lună

În cadrul acestei vizite medicul pediatru va măsura greutatea, talia și perimetrul cranian și va recomanda o ecografie la șold. De asemenea, vor exista discuții cu părinții despre eventuale modificări ale pielii, iritații, dar și despre existența colicilor.

Vizita medicală la 2 luni

Vizita la două luni la medicul pediatru este sinonimă cu prima vaccinare pentru sugar. Se vor administra vaccinuri împotriva hepatitei B, poliomielitei, difteriei, tetanosului și bolii pertussis (tuse convulsivă). Totodată, se va verifica creșterea în greutate, în lungime și eventualele modificări la nivelul abdomenului.

Vizita medicală la 4 luni

Medicul pediatru va urmări apariția dinților și modul în care sugarul răspunde la sunete. Tot în cadrul aceleiași vizite se va administra schema de vaccin obligatorie acestei vârste.

Vizita medicală la 6 luni

În cadrul vizitei de șase luni se va efectua o nouă schemă de vaccin. De asemenea, medicul pediatru va discuta cu părinții despre alăptare și alimentație. Pediatrul va recomanda și un consult la oftalmologie și unul la ortopedie pediatrică în momentul în care copilul se va ridica în picioare și va face independent primii pași.

Vizita medicală la 12 luni

Schema de imunizare va continua la vârsta de 12 luni, când sugarului i se vor administra încă două vaccinuri. În cadrul acestei vizite vor fi realizate și analize pentru anemie, funcția ficatului și a rinichilor.

Totodată, medicul pediatru va urmări mersul copilului și evoluția dinților bebelușului.

Second Opinion

• Siguranța unui diagnostic corect
• Confirmarea sau infirmarea diagnosticului actual
• Ințelegerea rezultatelor investigațiilor și analizelor
• Acces la medici de top
• Evaluarea planului actual de tratament
• Obținerea unor alternative pentru planul de tratament actual
• Informații despre protocoale de cercetare la clinici de renume mondial
• Soluții medicale care încă nu sunt disponibile în România
• Managementul integrat al cazului medical
• Monitorizarea pacientului, inclusiv în sistemul de stat
• Follow-up medical