Pediatrie

Prof. Dr. Doina Anca Pleşca

pediatrie

Arii de expertiză:

Pediatrie

Pediatrie generala

Pneumologie pediatrica

Program consultatii:

Marti

15:00 - 19:00

Alți medici Pediatrie

Solicită o programare

Numele tău complet

Telefon

E-mail

Motivul pentru care soliciți programarea

Cum dorești să se realizeze programarea?

Alege metoda de plată

Pediatrie

Prof. Dr. Doina Anca Pleşca

Prezentarea medicului

Doamna Prof. Dr. Doina Anca Pleşca este medic primar pediatru, medic primar pneumologie pediatrica, medic primar neurologie pediatrica, Director al Departamentului de Pediatrie din cadrul Facultăţii de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, sefa Disciplinei de Pediatrie în cadrul Spitalulului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”.

Este una dintre cele mai importante personalități medicale în domeniul sănătății copilului, fiind, din anul 2018, Preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, iar de la sfârșitul anului 2019, Președinta UMEMPS (Union of Middle Eastern and Mediteranean Paediatric Society).  În această calitate, contribuie la îmbunătățirea permanentă a imaginii și prestigiului școlii de pediatriei românești pe plan internațional.

A fost întotdeauna atrasă de copii și de îngrijirea acestora, dar nu s-a oprit aici, ci a continuat să își dedice viata formării generiațiilor de medici pediatri, folosindu-se de abilităţile sale didactice. Este preocupată  permanent de modernizarea procesului de învăţământ și implementarea celor mai moderne tehnologii de predare/învățare, de îmbunătăţirea procesului de pregătire practică a studenţilor, a rezidenților și a studenților doctoranzi.

Este autoare a numeroase monografii în domeniul pediatric și coordonator științific al celui mai recent Tratat de Pediatrie publicat în 2021, totodată  autoare și coautoare a numeroase articole publicate în reviste naționale și internaționale.

Are o activitate de cercetare știinţifică impresionantă, marcată de 14 studii de cercetare multicentrice internationale obtinute pe baza de competitie in calitate de membru in echipa de cercetare sau in calitate de investigator principal, 4 contracte de cercetare/granturi nationale precum si 3 granturi internaționale în parteneriat cu Academia Americană de Pediatrie (AAP).

Investigații și prețuri

Control pediatrie

400 lei

Consult pediatrie

450 lei

Solicită o programare

Numele tău complet

Telefon

E-mail

Motivul pentru care soliciți programarea

Cum dorești să se realizeze programarea?

Alege metoda de plată