Blog

Enayati Home – Centrul rezidențial pentru seniori care le prelungește viața

Decizia de a-ți lua părintele sau bunicii din propria casa și de a-i acomoda într-un centru rezidențial pentru vârstnici este una dintre cele mai grele pe care o poate lua un copil în această viață. Totuși, sunt momente când o astfel de decizie nu doar că este necesară, dar devine un beneficiu pentru părintele singur, neajutorat sau bolnav.

De ce să alegi centrul rezidențial pentru seniori Enayati Home?

Este cunoscut faptul că persoanele în vârstă au nevoie de îngrijiri specializate, de acces imediat la servicii medicale de urgență, la servicii medicale de monitorizare a bolilor cronice, dar și la servicii medicale paliative și de recuperare. Pentru toate acestea există centre specializate în îngrijirea vârstnicilor, locuri unde toate nevoile seniorilor pot fi acoperite și rezolvate fără ca aceștia să fie nevoiți să se deplaseze de la o instituție la alta.

Centrul rezidențial pentru seniori Enayati Home este un concept modern creat din grija și din respectul față de cei în vârstă. Protocolul de îngrijire din centrul rezidențial urmează o serie de pași simpli pentru a monitoriza starea de sănătate a seniorilor, pentru a le menține starea de bine, dar și pentru a le asigura independența. Ne mândrim cu faptul că la Enayati Home prelungim viața seniorilor prin o serie întreagă de programe, suport emoțional și socializare care îmbunătățesc calitatea vieții acestora și aduc speranța și dorința de viață în privirea părintelui.

Obiectivul nostru principal este să demonstrăm prin conceptul implementat că un centru rezidențial pentru seniori nu este un loc în care trimiți pe cineva să își ducă ultimii ani din viață, ci îl aduci ca să îi prelungești viața oferindu-i tot ce are nevoie.

Centrul rezidențial pentru seniori Enayati Home este amplasat într-un mediu liniștit și sigur, și oferă o gamă variată de servicii premium de îngrijire personalizate. Scopul principal al Enayati Home este să ofere un mediu confortabil,  în care seniorii să se simtă ca acasă și să aibă acces la îngrijire medicală de calitate înaltă, centrul fiind parte din Enayati Medical City, care cuprinde și Enayati Hospital, un spital de oncologie, ambulatoriul pluridisciplinar. Tot în cadrul Enayati Medical City există și o bază de recuperare la care persoanele au acces în cazul în care necesită soluții pentru recuperare medicală.

Echipele din Orașul Medical includ medici geriatri, asistenți medicali, fizioterapeuți, nutriționiști și alte persoane cu formare profesională exemplară, calificate în domeniul îngrijirii vârstnicilor. Specialiștii sunt pregătiți să ofere asistență și suport la cel mai înalt nivel, în funcție de nevoile individuale ale fiecărui rezident din Enayati Home.

Filozofia Enayati Home se bazează pe respectul pentru demnitatea și autonomia fiecărui rezident. Echipa centrului pentru seniori promovează o viață activă și sănătoasă, oferind servicii și facilități care să încurajeze participarea la activități recreative și sociale. Enayati Home creează un mediu cald și prietenos, în care seniorii pot socializa și se pot bucura de compania celorlalți rezidenți.

Beneficiile centrului rezidențial pentru seniori Enayati Home

Aflat sub același acoperiș în Enayati Medical City, centrul rezidențial pentru seniori oferă acestora servicii medicale complete și, poate cel mai important, acces la programele de recuperare desfășurate în cadrul Enayati Hospital. Astfel, ecosistemul medical al centrului rezidențial este creat special pentru seniori și include:

  • Cazare în regim hotelier – cu facilități și dotări specifice nevoilor zilnice ale seniorilor;
  • Asistență medicală centrată pe nevoile pacientului – servicii medicale non-stop asigurate de medici specialiști în geriatrie;
  • Companie și suport 24/7 – îngrijiri specializate de nursing;
  • Acces la consultații și investigații de specialitate;
  • Acces la servicii de recuperare medicală și monitorizare activă a bolilor cronice;
  • Programe de socializare în zone special amenajate;
  • Programe de relaxare în natură.

Este dovedit faptul că într-un centru rezidențial, seniorii pot beneficia pe termen lung de îngrijiri specializate și de creșterea semnificativă a calității vieții. Frustrarea, neputința și sentimentul de abandon sunt complet înlăturate cu ajutorul serviciilor de nursing. Seniorul are în permanență oameni empatici lângă el, care să îl asculte și care să evalueze evoluția stării de sănătate, a simptomelor, dar și a sentimentelor, fricilor sau a îngrijorărilor acestuia.

Oricât de mult ne-am dori, nu putem întotdeauna să acordăm părinților sau bunicilor îngrijirea optimă de care aceștia au nevoie, mai ales atunci când starea lor de sănătate este din ce în ce mai fragilă. De aceea, Enayati Home a creat pentru seniori un loc confortabil, care să le asigure sentimentul de „acasă”.

Îngrijirile medicale de elită, abordarea holistică, prezența persoanelor empatice și răbdătoare, organizarea de activități de grup distractive și socializarea constantă din cadrul Enayati Home creează mediul perfect pentru ca fiecare vârstnic rezident să se simtă ca acasă. 

Cum contribuie Enayati Home la prelungirea vieții seniorilor?

Prin furnizarea unui mediu sigur și confortabil, precum și prin oferirea unui set complet de servicii de îngrijire și asistență medicală, centrul rezidențial pentru seniori Enayati Home se asigură că aceștia beneficiază de tot ceea ce au nevoie pentru a trăi o viață sănătoasă și activă.

Unul dintre principalele moduri în care Enayati Home contribuie la prelungirea vieții seniorilor este prin asigurarea unei alimentații echilibrate și sănătoase. Prin colaborarea cu nutriționiști specializați, centrul rezidențial oferă mese echilibrate din punct de vedere nutritiv, adaptate nevoilor individuale ale fiecărui rezident.

Un alt aspect important în prelungirea vieții seniorilor este activitatea fizică regulată. Enayati Home oferă o gamă variată de activități fizice și recuperatorii adaptate nevoilor și capacităților fiecărui rezident. Prin participarea la aceste activități, seniorii își pot menține mobilitatea, își pot întări musculatura și își pot îmbunătăți starea de spirit.

Centrul rezidențial pentru seniori Enayati Home pune accent și pe oferirea unei asistențe medicale de calitate. Cu un personal medical specializat și echipamente moderne, centrul rezidențial asigură o monitorizare constantă a sănătății seniorilor și intervenții rapide în caz de nevoie. Astfel, se reduce riscul de complicații și se asigură o gestionare eficientă a afecțiunilor existente. Prin abordarea holistică a îngrijirii, Enayati Home contribuie la asigurarea unor condiții excelente, ce favorizează viața lungă și fericită a seniorilor.

Alege pentru cei dragi Enayati Home! Alege să prelungești viața părinților tăi! Un centru rezidențial pentru vârstnici, unic în România, care oferă seniorilor nu doar îngrijire medicală specializată 24/7, ci și servicii de complete recuperare pentru afecțiunile cronice, totul sub același acoperiș.

Sursă foto: shutterstock.com