Blog

De ce este importantă a doua opinie medicală?

Enayati Medical City este primul oraș medical din România care oferă pacienților acces la servicii medicale integrate, într-un ambient modern și confortabil. Ambulatoriul de specialitate pluridisciplinar din cadrul policlinicii Concierge Medical este special creat pentru ca pacienții să aibă acces, sub același acoperiș, la diverse consultații de specialitate și investigații oferite de medici din țară, dar și din străinătate prin programul Visiting Professors.

Atunci când parcursul medical este unul dificil, pacienții pot avea acces și pot beneficia de expertiza celor mai renumiți medici din țară. Concierge Medical are în componența echipei medicale profesori, conferențiari, șefi de lucrări și asistenți medicali universitari, medici și specialiști cu experiență vastă, care sunt la curent cu cele mai moderne opțiuni terapeutice și cele mai bune scheme de tratament.

Ce este a doua opinie medicală?

A doua opinie medicală este o evaluare medicală suplimentară efectuată de un alt medic sau de o echipă medicală pentru a oferi o altă perspectivă asupra diagnosticului, tratamentului sau prognosticului unui pacient. Aceasta poate fi recomandată atunci când pacientul sau medicul curant dorește o a doua opinie sau când există o incertitudine în ceea ce privește diagnosticul sau tratamentul pacientului.

Când poți solicita o a doua opinie medicală?

Există o serie de motive pentru care pacienții pot solicita o a doua opinie medicală:

  1. Diagnostic incert – pacientul poate avea îndoieli cu privire la diagnosticul primit sau dorește să afle mai multe informații cu privire la situația medicală și starea de sănătate în care se află.
  2. Tratament neclar – pacientul poate fi confuz în ceea ce privește opțiunile de tratament disponibile sau poate fi îngrijorat cu privire la efectele adverse ale fiecărui tip de tratament în parte. Decizia pe care pacienții o au de făcut în legătură cu tratamentul prescris trebuie să fie una asumată și în cunoștință de cauză.
  3. Diagnostic de boală rară sau complexă – atunci când se confruntă cu o boală rară sau greu de înțeles, pacientul sau medicul curant poate căuta o a doua opinie pentru a obține o lămurire a situației și o înțelegere mai profundă a afecțiunii și a opțiunilor de tratament.
  4. Pentru a confirma diagnosticul și tratamentul – pacienții pot solicita o a doua opinie pentru a confirma diagnosticul și pentru a se asigura de corectitudinea tratamentului recomandat, astfel încât să aibă mai multă încredere în decizia lor și să simtă că lucrurile sunt sub control.

Ce obține pacientul în urma unei a doua opinii medicale?

O a doua opinie medicală poate fi utilă în a ajuta pacientul să ia decizii informate și bine fundamentate în ceea ce privește parcursul și îngrijirea lor medicală. Dacă pacientul are îndoieli cu privire la diagnosticul primit, o a doua opinie medicală poate confirma diagnosticul și poate oferi opțiuni terapeutice mai moderne și mai eficiente.

Este important pentru reușita tratamentului ca pacientul să aibă încredere în medicul lui. Opțiunea de a cere o a doua opinie medicală este una normală, civilizată și asigură pacientul că alegerea pe care o face este una sigură. O a doua opinie medicală poate fi utilă mai ales pentru pacienții care au nevoie de o intervenție chirurgicală sau care vor fi supuși unui tratament costisitor și de lungă durată.

Orice pacient poate avea nevoie de o a doua opinie medicală specializată. Fie că aveţi sau nu un diagnostic sau aveți nevoie de o a doua opinie medicală (Second Opinion), profitați de abonamentele Concierge Medical, care includ și accesul la acest serviciu medical.

Sursă poză: https://cancerworld.net/