Psihiatrie

Psihiatria este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor psihice.
psihiatrie psihologie

Servicii

Pe lângă consult, Enayati Medical City îți pune la dispoziție medici de elită și o întreagă paletă de investigații care se pot realiza în ambulatoriu.

Dr. Marian Onofreiu 320 LEI Programează-te
Dr. Liviu Tatomirescu 320 LEI Programează-te
Dr. Traian Purnichi 320 LEI Programează-te
Dr. Marian Onofreiu 280 LEI Programează-te
Dr. Liviu Tatomirescu 280 LEI Programează-te
Dr. Traian Purnichi 280 LEI Programează-te
Dr. Marian Popa 450 LEI Programează-te
Dr. Marian Popa 300 LEI Programează-te

De ce Psihiatrie în Enayati Medical City

Enayati Medical City oferă servicii medicale de elită în prevenția, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor psihice.

Afecțiuni

În Enayati Medical City investigăm și tratăm o gamă largă de patologii, precum:

Retard Mintal
Schizofrenie
Scleroză multiplă
Tulburări mentale organice
Tulburări ale dispoziției afective
Nevroză

Echipa Medicală

Alege medicul cel mai potrivit pentru tine și programează-te acum apelând 0219362 sau completând formularul de solicitare a programării de pe pagina medicului !

Onofreiu Marian

Psihiatrie

Dr. Marian Onofreiu

Tatomirescu square

Psihiatrie

Dr. Liviu Tatomirescu

Traian Purnichi

Psihiatrie

Dr. Traian Purnichi

Articole

Fii la curent cu cele mai importante știri și informații din domeniul medical. Află recomandările specialiștilor din Enayati Medical City dintr-o serie de articole și interviuri dedicate îngrijirii sănătății tale.

Despre afecțiuni psihice

Retardul mintal reprezintă o condiție diagnosticată în cazul persoanelor cu vârsta de până în 18 ani, în care funcția intelectuală este afectată. Printre simptome se numără capacitatea scăzută de învățare, eșecul în dezvoltarea intelectuală, lipsa curiozității, capacitate deficitară de memorare, întârziere a dezvoltării limbajului vorbit sau lipsa inhibițiilor sociale.

Schizofrenia este o tulburare psihică majoră care apare fie din cauze genetice, fie neurochimice (dezechilibru de dopamină sau serotonină). Simptomele frecvente sunt halucinațiile, delirul, paranoia sau un comportament haotic.

Scleroza multiplă este o maladie neuroinflamatorie, cu evoluție cronică, având diferite forme de manifestare, putând debuta cu unul sau mai multe simptome. Cele mai întâlnite sunt tulburările de sensibilitate (paresteziile), dificultățile în mers, problemele vizuale, fatigabilitatea (oboseală nejustificată), deficitele motorii, amețelile, tulburările de echilibru, durerile, spasmele musculare, depresia și anxietatea, tulburările sfincteriene și afectarea înghițirii lichidelor sau a solidelor (deglutiției).

Tulburările mentale organice sunt boli care afectează funcția cognitivă, fiind diagnosticate în special la vârstnici. Bolile sunt provocate de tulburări cardiovasculare, infecții ale sistemului nervos, demență, traumatism cranian sau alte tulburări psihice.

Tulburările dispoziției afective sunt caracterizate prin schimbări ale stărilor de spirit și ale gândurilor. În același timp apar schimbări la nivel fizic, emoțional și cognitiv. Principalele tulburări afective sunt depresia, tulburarea bipolară și de anxietate.

Nevroza este o tulburare mentală care implică stresul cronic, fiind caracterizată de anxietate, furie, tristețe, iritabilitate, confuzie mentală, negativism, cinism sau acte impulsive.

Diagnostic

Diagnosticul în urma unui consult la psihiatrie presupune mai multe proceduri. Psihiatrul poate recomanda teste de laborator, dar și evaluarea stării fizice și psihice din acel moment. În urma rezultatelor se va oferi un diagnostic preliminar sau final.

Tratament

Medicul psihiatru va prescrie un tratament în urma diagnosticului care poate să difere de la medicamente și psihoterapie, până la ședințe de discuții (fie individuale, fie în grup) axate pe controlarea simptomelor. În cazurile avansate, psihiatrul va aplica un tratament medicamentos și va monitoriza efectele bolilor mentale asupra altor afecțiuni, precum hipertensiunea arterială și problemele coronariene.

Când ai nevoie de un consult psihiatric?

Un consult la psihiatrie este recomandat când apare o perturbare a funcțiilor psihice precum atenția, memoria, capacitatea de judecare sau dereglarea somnului. Psihiatrul va analiza simptomele și va oferi un tratament astfel încât afecțiunea să fie ținută sub control. De asemenea, sunt recomandate și terapiile individuale sau de grup pentru o bună gestionare a bolii.