Pe lângă consult, Enayati Medical City îți pune la dispoziție medici de elită și o întreagă paletă de investigații care se pot realiza în ambulatoriu.
Enayati Medical City oferă servicii medicale de elită în prevenția, diagnosticarea și tratamentul pneumologic.
În Enayati Medical City investigăm și tratăm o gamă largă de patologii, precum:
Alege medicul cel mai potrivit pentru tine și programează-te acum apelând 0219362 sau completând formularul de solicitare a programării de pe pagina medicului !
Fii la curent cu cele mai importante știri și informații din domeniul medical. Află recomandările specialiștilor din Enayati Medical City dintr-o serie de articole și interviuri dedicate îngrijirii sănătății tale.
Astmul bronșic se definește ca o afecțiune pulmonară cronică ce afectează căile respiratorii superioare. Afecțiunea poate fi provocată de alergii, exerciții fizice, anumite alimente, din cauza sinuzitei sau a altor infecții care apar la nivelul căilor respiratoriii. Printre simptomele frecvente se numără: tusea seacă sau productivă (în special în timpul nopții), respirația șuierătoare sau scurtă, senzația de presiune și compresie toracică, dispnee sau senzația de sufocare.
Cancerul pulmonar apare în plămâni atunci când celulele au o creștere anormală și se înmulțesc cu rapiditate, ceea ce duce la apariția unui nodul sau a unei tumori. Principalele simptome sunt: tusea persistentă, expectorație cu sânge, dificultăți de respirație, răgușeală, subfebrilitate, pierdere în greutate și oboseală.
Tuberculoza este o boală cauzată de infecția cu virusul Mycobacterium tuberculosis care se transmite prin secrețiile eliminate în timpul strănutului sau tusei. Cele mai frecvente simptome ale TBC-ului sunt: scăderea bruscă în greutate, stare febrilă, transpirații necontrolate (în special noaptea), tuse persistentă, expectorații cu sânge și dispnee.
Edemul pulmonar este o afecțiune cauzată de acumularea de lichid în interstițiul pulmonar și alveolele pulmonare, ceea ce provoacă dificultăți de respirație. Cele mai întâlnite simptome sunt: senzația de sufocare, respirație șuierătoare, învinețirea buzelor, răcirea pielii și palpitații.
Viroza respiratorie este o boală infecțioasă virală a căilor respiratorii superioare care afectează rino-faringele. Răceala, așa cum mai este numită această afecțiune, include simptome precum tuse, rinoree, congestie nazală, durere sau iritația faringelui.
Pneumonia este o infecție care inflamează sacii alveolari din unul sau ambii plămâni. Sacii de aer se pot umple cu lichid sau puroi provocând tuse cu expectorație, febră, frisoane și dificultăți de respirație. Afecțiunea apare din cauza bacteriilor, virușilor sau ciupercilor.
Diagnosticul în cazul afecțiunilor pulmonare se realizează în urma unui proces destul de simplu. Se începe cu anamneza, în care medicul pneumolog va consulta fișa pacientului, va verifica istoricul familial și simptomatologia actuală. Urmează un consult amănunțit urmat de un diagnostic preliminar sau final.
Tratamentul diferă în funcție de severitatea afecțiunii fiecărui pacient în parte. Medicul pneumolog va recomanda fie un tratament medicamentos, fie în cazuri avansate pneumologul poate solicita internarea pacientului pentru o mai bună monitorizare a evoluției bolii și a administrării tratamentului.
Medicii pneumologi folosesc proceduri precum Rezonanța Magnetică Nucleară (RMN), Computer Tomografia (CT) sau Ecografia pentru a diagnostica afecțiunile pneumologice.
Consultul la medicul pneumolog este recomandat atunci când pacientul întâmpină dificultăți de respirație, tuse persistentă, respirație șuierătoare, expectorații cu sânge sau pierderi inexplicabile în greutate.
Contact
Policlinică & abonamente
Descarcă aplicația MyEMC
© Toate drepturile sunt rezervate