Pe lângă consult, Enayati Medical City îți pune la dispoziție medici de elită și o întreagă paletă de investigații care se pot realiza în ambulatoriu.
Enayati Medical City oferă servicii medicale de elită în prevenția, diagnosticarea și tratamentul oftalmologic.
În Enayati Medical City investigăm și tratăm o gamă largă de patologii, precum:
Alege medicul cel mai potrivit pentru tine și programează-te acum apelând 0219362 sau completând formularul de solicitare a programării de pe pagina medicului !
Fii la curent cu cele mai importante știri și informații din domeniul medical. Află recomandările specialiștilor din Enayati Medical City dintr-o serie de articole și interviuri dedicate îngrijirii sănătății tale.
Prezbiopia este o afecțiune a cristalinului, căruia îi scade flexibilitatea, iar pacientul nu poate focaliza obiectele aflate la o distanță scurtă. Boala apare de obicei la persoanele cu vârsta de peste 40 de ani.
Cataracta se manifestă prin sensibilitate la lumina puternică și vedere încețoșată. Printre cauzele afecțiunii se numără diabetul zaharat, vârsta înaintată sau leziunile oculare.
Glaucomul este o boală cauzată de lezarea nervului optic. În acest caz tensiunea oculară este ridicată, iar la final apare orbirea laterală.
Retinopatia diabetică apare ca urmare a complicației diabetului zaharat, iar în unele cazuri apar sângerări la nivelul retinei. Retinopatia poate duce la orbire dacă nu este tratată corespunzător.
Degenerescența maculară este asociată cu pierderea vederii centrale, manifestându-se prin vedere încețoșată, distorsionată și lipsa de percepție a culorilor. Afecțiunea este cauzată de deteriorarea maculei.
Conjunctivita este o afecțiune în urma căreia se inflamează conjunctiva, iar printre simptomele frecvente se numără mâncărimea, senzație de nisip în ochi, usturime, senzație de arsură și sensibilitate la lumină.
Blefarita este o inflamație cronică ce afectează pleoapele și genele, provocând eritem, tumefacție și mâncărimi la nivelul pleoapelor.
Diagnosticul preliminar sau final este stabilit de către medicul oftalmolog în urma unor proceduri pentru a fi oferit un diagnostic preliminar sau final: examinarea aspectului exterior al ochilor și al pleoapelor, autorefractometria, determinarea acuității vizuale, verificarea motilității oculare, biomicroscopia, examinarea fundului de ochi (interiorul ochiului) și măsurarea tensiunii oculare.
Tratamentul va fi recomandat de oftalmolog în funcție de simptomele și rezultatele analizelor. Printre metodele de tratament se numără ochelarii de vedere sau lentilele de contact pentru corectarea vederii. De asemenea, se pot administra diferite pastile sau picături pentru ochi. În unele cazuri pacientul poate ajunge la intervenție chirurgicală cu laser sau alte proceduri chirurgicale.
O vizită la medicul oftalmolog este recomandată în cazul în care prezentați următoarele simptome:
Un consult la medicul oftalmolog este indicat în special adulților cu vârsta de peste 40 de ani pentru a efectua un screening de rutină al bolilor oculare.
O persoană poate primi îngrijiri medicale de urgență dacă apar simptomele următoare: pierderea sau modificarea bruscă a vederii, durere oculară bruscă, leziuni oculare.
Și alte afecțiuni pot necesita riscul de afecțiuni oculare: tensiune arterială crescută, diabet zaharat, virusul HIV, boala tiroidiană și antecedentele familiale în care au existat afecțiuni oculare.
O consultație la oftalmologie debutează cu anamneza, o discuție preliminară între pacient și medicul oftalmolog, în care se vor afla simptomele și istoricul medical. Urmează o serie de investigații pentru a termina diagnosticul. Se începe cu o examinare a aspectului exterior al ochilor și pleoapelor, apoi se continuă cu autorefractometria, în care se se măsoară dioptriile cu ajutorul unui biomicroscop. Procesul continuă cu determinarea acuității vizuale: pacientul va fi nevoit să citească de pe un panou aflat la distanță cifrele și literele indicate de oftalmolog. În această fază se va concluzia dacă pacientul are sau nu nevoie de ochelari de vedere.
Consultația continuă cu verificarea motilității oculare (a mișcării ochilor), în care se va testa vederea binoculară (capacitatea ochilor de a funcționa simultan). Urmează biomicroscopia, în care se permite examinarea părții anterioare a globului ocular (cornee, iris, cristalin), examinarea fundului de ochi (oftalmologul vizualizează retina, vasele de sânge și nervul optic) și măsurarea tensiunii oculare (în specia la persoanele cu vârsta de peste 35 de ani).
Consultația de chirurgie oculară este o întâlnire între chirurgul specializat în afecțiuni oftalmologice și pacient, înainte de planificarea unei intervenții chirurgicale. Aceasta se recomandă în cazul în care tratamentele inițiale nu funcționează, boala a avansat sau problema ochilor poate fi vindecată exclusiv chirurgical. De asemenea, consultația de chirurgie oculară se poate desfășura pentru a corecta o eroare apărută în urma unei intervenții chirurgicale anterioare.
La Enayati Medical City puteți opta pentru un consult interdisciplinar pentru a vă gestiona mai bine afecțiunea. Specialitățile Diabet, Nutriție și Cardiologie vin în întâmpinarea pacienților cu o echipă de medici dedicați abordării interdisciplinare în vederea stabilirii traseului medical cel mai eficient.
Contact
Policlinică & abonamente
© Toate drepturile sunt rezervate