Pe lângă consult, Enayati Medical City îți pune la dispoziție medici de elită și o întreagă paletă de investigații care se pot realiza în ambulatoriu.
Enayati Medical City oferă servicii medicale de elită în prevenția, diagnosticarea și tratamentul ginecologic.
În Enayati Medical City investigăm și tratăm o gamă largă de patologii, precum:
Alege medicul cel mai potrivit pentru tine și programează-te acum apelând 0219362 sau completând formularul de solicitare a programării de pe pagina medicului !
Fii la curent cu cele mai importante știri și informații din domeniul medical. Află recomandările specialiștilor din Enayati Medical City dintr-o serie de articole și interviuri dedicate îngrijirii sănătății tale.
Dismenoreea este durerea din timpul ciclului menstrual, fiind localizată cel mai frecvent în abdomenul inferior. Durerile pot fi pre-menstruale și/sau menstruale, în funcție de factorii determinați. Principalele simptome sunt durerea și crampele care se manifestă cu 1-3 zile înainte de ciclul menstrual, devenind intense la 24 de ore după debutul menstruației.
Chisturile ovariene sunt formațiuni lichidiene de mici dimensiuni care se dezvoltă în procesul de formare a ovulului. Majoritatea chisturilor au caracter benign și nu necesită tratament, dar în unele cazuri ele pot prezenta modificări structurale și devin maligne. Afecțiunea se manifestă prin durere difuză la nivelul abdomenului inferior, dispareunie (durere în timpul contactului intim), dereglarea ciclului menstrual, greață sau vărsături.
Sindromul ovarelor polichistice reprezintă o tulburare hormonală în urma căreia femeile vor avea menstruații neregulate și/sau prelungite, iar ovarele se vor mări și pot dezvolta mai multe microchisturi. Simptomele întâlnite la femeile cu SOP sunt ciclurile menstruale neregulate, hirsutismul (pilozitate excesivă la nivelul feței, pieptului, brațelor sau abdomenului), alopecie (pierderea părului) și acnee persistentă.
Endometrioza este o boală cronică care afectează femeile active din punct de vedere sexual și poate duce la infertilitate. Cele mai frecvente simptome sunt menstruațiile dureroase însoțite de crampe, dureri lombare și abdominale în timpul menstruației, durere la contact sexual, durere la defecație sau la urinare, menstruația abundentă, oboseală, greață, diaree, constipație sau sângerare rectală.
Cancerul ovarian se manifestă când stroma ovariană se divide haotic și dobândește caracter malign. Boala poate fi depistată doar când se răspândește în pelvis și abdomen. Simptomele frecvente sunt balonarea abdomenului, senzația de plin în timpul mesei, pierdere inexplicabilă în greutate, disconfort în zona pelviană, senzație imperioasă de urinare, indigestie sau durere stomacale frecvente sau durere în timpul actului sexual.
Cancerul de col uterin, numit și cancer cervical, este determinat de mutațiile din ADN-ul celular care provoacă creșterea anormală a celulelor din mucoasa colului uterin. Boala se poate răspândi rapid în alte părți ale corpului dacă nu este tratată în fazele incipiente.
Gonoreea este o boală cu transmitere sexuală cauzată de infecția cu Neisseria gonorrhoeae, o bacterie apărută în timpul actului sexual neprotejat. Simptomele sunt: secreții uretrale lăptoase sau gălbui, dureri la nivelul abdomenului inferior sau disurie (urinare dureroasă).
Chlamydia se transmite în timpul actului sexual neprotejat, fiind cauzată de bacteria Chlamydia trachomatis. Simptomele în rândul femeilor sunt durerile abdominale, secreții vaginale abundente, sângerări între menstruații, febră ridicată, durere în timpul contactului sexual, sângerări după actul sexual, senzație de usturime în timpul urinării sau iritații anale.
Candidoza este o infecție fungică provocată de ciuperca Candida Albicans și provoacă iritație, scurgeri, prurit (mâncărime) la nivelul vaginului și vulvei. Alte simptomele sunt înroșirea și umflarea vulvei, durere vaginală și scurgeri vaginale apoase.
Sifilisul este cauzat de bacteria Treponema Pallidum și se transmite prin contract sexual neprotejat, contact cu leziuni contagioase, transfuzii de sânge sau chiar la naștere, de la mamă la bebeluș.
Virusul Uman Ppailoma (HPV) este o infecție virală care determină leziuni ale pielii din diferite părți ale organismului uman, fiind transmisă prin intermediul contactului sexual neprotejat. În cele mai multe cazuri nu apar semne la infecția cu HIV, întrucât sistemul imunitar are capacitatea de a învinge boala într-un decurs de doi sau trei ani. Totuși, dacă sistemul imunitar nu face față infecției, atunci pot apărea negi la un anumit interval de timp după contactul sexual.
Ginecologia se ocupă cu diagnosticarea și tratarea diferitelor afecțiuni ale aparatului genital feminin.
Obstetrica este specialitatea medicală care se ocupă cu asistența medicală pe perioada sarcinii, nașterii și post-partum, pe parcursul celor 6 luni de la naștere.
Diagnosticul se obține în urma unei consultații. Se începe cu anamneza, o discuție preliminară între medicul ginecolog și pacientă. Urmează examenul ginecologic în care pot fi realizate următoarele proceduri: măsurarea tensiunii arteriale, înălțimii și a greutății, examinarea sânilor, abdomenului inferior, examenul rectal, pelvian și testul Babeș-Papanicolau (folosit pentru depistarea cancerului de col uterin). În urma testelor și consultului se va oferi un diagnostic preliminar sau final.
Tratamentul ginecologic este variat, fie medicamentos sau chirurgical, fiind administrat doar la recomandarea medicului ginecolog. În cazul infecțiilor vaginale este suficient un tratament medicamentos, în timp ce tratamentul chirurgical intervine în cazul patologiilor benigne sau maligne pentru îndepărtarea unor tumori. În cazul afecțiunilor maligne se va apela și la tratament oncologic.
Contact
Policlinică & abonamente
Descarcă aplicația MyEMC
© Toate drepturile sunt rezervate