Endocrinologie

Endocrinologia este ramura medicală dedicată sistemului endocrin. Specialitatea de endocrinologie se ocupă cu diagnosticarea și tratarea afecțiunilor hormonale, dar și a complicațiilor rezultate în urma bolilor endocrine.
endocrinologie

Servicii

Pe lângă consult, Enayati Medical City îți pune la dispoziție medici de elită și o întreagă paletă de investigații care se pot realiza în ambulatoriu.

Dr. Diana Coleș 320 LEI Programează-te
Dr. Andra Olteanu 320 LEI Programează-te
Dr. Cristina Blaga 320 LEI Programează-te
Conf. Dr. Mădălina Mușat 450 LEI Programează-te
Dr. Diana Coleș 535 LEI Programează-te
Dr. Andra Olteanu 535 LEI Programează-te
Dr. Cristina Blaga 535 LEI Programează-te
Dr. Diana Coleș 280 LEI Programează-te
Dr. Andra Olteanu 280 LEI Programează-te
Dr. Cristina Blaga 280 LEI Programează-te
Dr. Diana Coleș 310 LEI Programează-te
Dr. Andra Olteanu 310 LEI Programează-te
Dr. Cristina Blaga 310 LEI Programează-te

De ce Endocrinologie în Enayati Medical City

Enayati Medical City oferă servicii medicale de elită în prevenția, diagnosticarea și tratamentul endocrinologic.

Afecțiuni

În Enayati Medical City investigăm și tratăm o gamă larga de patologii, precum:

Diabet
Obezitate
Hipertiroidă și Hipotiroidă
Tulburări metabolice
Infertilitate

Echipa Medicală

Alege medicul cel mai potrivit pentru tine și programează-te acum apelând 0219362 sau completând formularul de solicitare a programării de pe pagina medicului !

Diana_Coles-removebg-preview

Endocrinologie

Dr. Diana Coleș

musat-nou-225x300

Endocrinologie

Conf. Dr. Mădălina Mușat

Andra Olteanu

Endocrinologie

Dr. Andra Olteanu

poza medic

Endocrinologie

Dr. Cristina Blaga

Despre afecțiuni endocrinologice

Diabetul se declanșează în momentul în care organismul nu secretă o cantitate optimă de insulină, hormonul ce participă la micșorarea concentrației glucozei din sânge, fie atunci când celulele periferice nu răspund la acțiunea insulinei.

Obezitatea este o afecțiune complexă care implică cantități excesive de grăsime în corp, crescând considerabil riscurile apariției altor boli precum bolile de inimă, diabetul, hipertensiunea arterială și anumite tipuri de cancer.

Hipotiroidismul (tiroida subactivă sau hipoactivă) este o afecțiune în care glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni esențiali. De-a lungul timpului, hipotiroidismul netratat poate provoca o serie de probleme de sănătate, cum ar fi creșteri în greutate, uneori chiar obezitate, dureri articulare, infertilitate sau boli de inimă.

Tulburările metabolice sunt reacții chimice anormale care perturbă metabolismul. Afecțiunea se manifestă când anumite organe, cum ar fi ficatul sau pancreasul, nu mai funcționează în parametrii normali.

Infertilitatea este adesea determinată de dezechilibre hormonale la nivelul glandelor responsabile cu reproducerea, precum deficite de estrogen la femei sau testosteron la bărbați. De asemenea, infertilitatea poate să apară și în asociere cu alte afecțiuni precum hipertiroidism, sindromul ovarelor polichistice sau hipogonadism.

Diagnostic

Medicul endocrinolog va adresa pacientului un set de întrebări în vederea stabilirii diagnosticului. Întrebările pot avea legătură cu istoricul familial și pot viza problemele hormonale cunoscute sau alte probleme de sănătate, alergiile, medicația din momentul respectiv, alimentația sau obiceiurile zilnice.

Se va analiza starea pielii, părului, dinților și a gurii, tensiunea arterială, ritmul cardiac, iar medicul endocrinolog poate solicita o serie de analize de laborator. În anumite cazuri, diagnosticul se va stabili în urma rezultatelor unor investigații recomandate în funcție de specificitatea fiecărei glande endocrine, cum ar fi testarea prolactinei, a glicemiei sau teste imagistice (RMN, CT).

Tratament

Tratamentele oferite de medicul endocrinolog diferă în funcție de afecțiunea pacientului și poate varia de la medicație, exerciții fizice regulate cu progresie lentă până la schimbarea alimentației sau consiliere psihologică.

Consulturi interdisciplinare

La Enayati Medical City puteți opta pentru un consult interdisciplinar pentru a vă gestiona mai bine afecțiunea. Specialitățile Cardiologie, Neurologie, Urologie și Obstetrică-ginecologie vin în întâmpinarea pacienților cu o echipă de medici dedicați abordării interdisciplinare în vederea stabilirii traseului medical cel mai eficient.