Chiropractica

Chiropractica este o profesie din domeniul sănătății care se concentrează pe diagnosticul, tratamentul și prevenirea afecțiunilor musculo-scheletice, în special ale coloanei vertebrale, și pe efectele acestor afecțiuni asupra sistemului nervos și sănătății generale.
chiropractica

Servicii

Pe lângă consult, Policlinica Enayati Medical City îți pune la dispoziție medici de elită și o întreagă paletă de investigații care se pot realiza în ambulatoriu.

Adam Langweiler 200 LEI Programează-te
Adam Langweiler 600 LEI Programează-te

De ce Chiropractica în Enayati Medical City

Practicienii în chiropractica, numiți chiropractori, folosesc adesea manipulări sau ajustări manuale ale coloanei vertebrale sau alte părți ale corpului cu scopul de a corecta alinierea, îmbunătăți funcția și sprijini capacitatea naturală a organismului de a se vindeca. 

Ajustările chiropractice sunt adesea folosite pentru a trata durerile de spate, durerile de gât, durerile de cap și alte probleme musculo-scheletice. Deși manipulările vertebrale sunt tehnica cea mai cunoscută și comună în chiropractica, chiropractorii pot folosi și alte tehnici, precum masajul terapeutic, terapia fizică, exerciții terapeutice și sfaturi privind stilul de viață și nutriția. 

Afecțiuni

În Enayati Medical City investigăm și tratăm o gamă largă de patologii, precum:

Spondiloza cervicală
Lombalgie
Scolioză
Torticolis
Cifoza

Echipa Medicală

Alege medicul cel mai potrivit pentru tine și programează-te acum apelând 0219362 sau completând formularul de solicitare a programării de pe pagina medicului !

adam lanweiler

Chiropractică

Adam Langweiler

Despre afecțiuni chiropractice

Spondiloza cervicală este un termen utilizat pentru a defini degradarea discurilor intervertebrale din zona cefei. Afecțiunea este des întâlnită în rândul persoanelor cu vârsta între 20 și 50 de ani. Netratată la timp, spondiloza poate duce la crize care pot dura câteva zile sau chiar săptămâni. Pe lângă durere, crizele mai includ și amețeli, migrene, pierderea echilibrului, rigiditatea gâtului, dureri de umeri și ceafă.

Lombalgia este localizată la nivelul vertebrelor lombare, fiind provocată de o afecțiune a coloanei vertebrale. În funcție de evoluția bolii, lombalgia poate fi acută (durează mai puțin de șapte zile), cronică (durează mai multe luni) sau recidivantă. Lombalgia apare ca urmare a procesului de suprasolicitare sau a unor procese inflamatorii cum ar fi spondilita anchilozantă sau tumori la nivelul coloanei vertebrale.

Scolioza este o deformare permanentă a coloanei vertebrale și apare cel mai des în rândul copiilor și al adolescenților, dar este întâlnită frecventă și la adulți. Printre simptomele prezente la pacienți se numără durerile de spate, senzația de oboseală după perioade lungi de stat în picioare sau pe scaun.

Torticolis se caracterizează printr-o tulburare la nivelul gâtului prin retracția unilaterală a sterno-cleido-mastoidianului, ceea ce produce o poziție asimetrică a capului și gâtului. Principalul simptom este durerea provocată de mușchii gâtului care sunt în permanență tensionați. Afecțiunea poate apărea și la sugari, nu doar la adolescenți sau adulți.

Cifoza este o curbare antero-posterioară a coloanei vertebrale, dând un aspect de „cocoașă la nivelul cefei. Unele cazuri nu necesită tratament, dar există și situații grave unde este nevoie de corecție ortopedică, chirurgicală sau de fizioterapie. Printre simptome se numără senzația de greutate mai mare a trunchiului sau durerile de spate.

Diagnostic

Diagnosticul este stabilit de către un chiropractician în urma unui test fizic pentru a observa în special coloana vertebrală și reacțiile sale, completat de o analiză cu raze X.

În ce constă o ședință de chiropractică?

La începerea ședinței, pacientul se va întinde pe o masă specială, de cele mai multe ori cu fața în jos, într-o poziție explicată de specialist. Chiropracticianul își folosește mâinile pentru a aplica o forță controlată, bruscă, unei articulații, împingând-o dincolo de spațiul obișnuit de mișcare.

Primele ședințe au ca scop ameliorarea imediată a durerii. Urmează etapa a doua în care ședințele au rolul de la continua procesul de vindecare și de a preveni recidiva. În ultima fază, ședințe se vor axa pe menținerea stării bune de sănătate a pacientului.

Beneficiile ședințelor de chiropractică

Ședințele de chiropractică sunt benefice pentru a trata durerile acute sau cronice de spate, pentru ameliorarea durerilor de cap, a durerilor cervicale sau a afecțiunilor articulare sau musculare.

Tratament

Chiropractica poate înlătura durerile de spate, de gât și contribuie la postură, precum și la starea de bine în ansamblu a pacientului. Pentru o parte dintre pacienți, simpla tratare cu ajutorul ședințelor de chiropractică este posibil să nu aducă rezultate notabile, fiind necesară combinarea acesteia cu o formă de tratament complementară.

Dacă pacientul nu observă ameliorări în privința simptomelor sau o îmbunătățire a stării de sănătate, atunci este sugerat să înlocuiască ședințele de chiropractică cu o altă metodă sugerată de medic.

Există cazuri în care pacienții pot experimenta efecte secundare în urma ședințelor. Acestea se rezumă la dureri de cap, oboseală sau durere în părțile corpului care au fost tratate și trebuie sesizate chiropracticianului din momentul în care apar.

E important de menționat că: 

  1. Chiropractica se bazează pe ideea că relația dintre structura coloanei vertebrale și funcția sistemului nervos afectează sănătatea.
  2. Chiropractica este recunoscută ca o profesie de sănătate în multe țări și este considerată complementară sau alternativă față de medicina alopatică (tradițională). 
  3. Deși mulți pacienți se simt mai bine după ajustări, există și critici și controverse legate de anumite aspecte ale chiropracticii, în special în ceea ce privește tratamentul unor afecțiuni care nu sunt direct legate de coloana vertebrală.