Blog

Tratamentul bolilor cronice și recuperarea medicală nu pot fi amânate!

Traversăm o perioadă dificilă, în care internările și intervențiile non-urgente sunt suspendate în spitalele de stat ca urmare a răspândirii virusului SARS COV 2. 

Cu toate acestea, Spitalul de Recuperare și Geriatrie din cadrul Enayati Medical City își păstrează ușile deschise către toți pacienții care au nevoie de îngrijire.

De ce tratamentul bolilor cronice și recuperarea medicală nu pot fi amânate?

Este crucial ca atât pacienții cu boli cronice, cât și cei care trec printr-un proces de recuperare medicală să își continue tratamentul pentru a evita eventualele complicații medicale ce pot duce la agravarea diagnosticului. 

Prin aceste terapii, pacientul nu numai că își recâștigă pe cât posibil funcțiile pierdute, ci previne degradarea condiției fizice sau înrăutățirea afecțiunii de care suferă.

În plus, recuperarea medicală după o intervenție reprezintă frecvent prelungirea actului medical chirurgical. Astfel, efectul operației poate fi nul dacă o recuperare adecvată nu este efectuată. 

“Mobilizarea cât mai rapidă a articulațiilor sau segmentului afectat este crucială pentru vindecare. Cu cât inițiem programul de recuperare mai repede, cu atât pacientul va avea mai multe șanse de reușită, indiferent de problema sa. Totodată, reintegrarea în mediul socio-economic și recuperarea psihoafectiva a pacientului, care nu e deloc de ignorat, se va face rapid, cu impact minim negativ asupra calității vieții pacientului respectiv.” – Dr. Paul Năstase, medic ortoped în cadrul Enayati Medical City

Spitalul de Recuperare și Geriatrie din orașul medical oferă în continuare recuperare ortopedică, neurologică și oncologică, precum și îngrijire paliativă & geriatrie, sub forma spitalizării de zi csau de lungă durată. Toate serviciile pun pe primul loc siguranța și protecția pacienților, iar o mare parte din acestea sunt decontate de Casa de Asigurări  

 

Pentru mai multe detalii despre Spitalul de Recuperare & Geriatrie accesați linkul următor sau apelați simplu și rapid 0219362.