Blog

Punem pe picioare primul ecosistem medical din Romania

Intalnire cu echipa administrativa a Enayati Medical City

“In Enayati Medical City e simplu sa iti pastrezi valorile pentru ca de la ele a plecat intreg conceptul orasului medical. Vorbim aici de integritate, de spiritul de a ajuta, de echipa si unitate in echipa, de a oferi solutii pacientilor, de a ridica standardelor serviciilor medicale si de ingrijire a seniorilor, in Romania.”

– Coca Balan, Director Operational Spital Recuperare si Centru Rezidential Seniori

In cateva luni, Enayati Medical City, primul oras medical din Romania, se va deschide. O constructie de o asemenea anvergura a fost posibila doar datorita echipelor de specialisti care si-au dedicat timpul si expertiza, neincetat.

Echipa administrativa a Enayati Medical City, pentru ca dorim sa o evidentiem, este si a fost mereu gandita ca fiind una supla, profesionista si dedicata acestui proiect atat de inovator. Enayati Medical City trece in curand de la stadiul de constructie la faza operationala, prin urmare, evident ca echipele se adapteaza noilor provocari.

Enayati Medical City fiind un proiect dedicat varstnicilor, componenta Senior City este una substantiala. Coordonarea acestui amplu proiect va trece, sub atenta implicare a dr Wargha Enayati, care va fi secondat de Dan Doroftei – actualul director de dezvoltare care se va muta pe pozitia de Director Executiv al Senior City si de Coca Balan – directorul operational al spitalului de geriatrie si recuperare si al centrului rezidential pentru varstnici.

Coca Balan vine cu o experienta de 12 ani in operationalizarea spitalelor si a fost alaturi de dr Enayati inca  din primele echipe din Reteaua Regina Maria, astazi intorcandu-se pentru a pune pe picioare orasul seniorilor alaturi de Wargha si Dan. Ii multumesc pentru acordul de a ne raspunde la cateva intrebari:

Spuneti-ne, mai intai, ce v-a motivat sa alegeti Enayati Medical City?

Coca Balan: Am lucrat cu dr Enayati de aproape 12 ani, am fost in echipa lui cand era in Reteaua Regina Maria si pentru ca acum mi-a placut enorm proiectul, mi s-a parut provocator, atunci am luat decizia ca am nevoie de o schimbare si am ales sa ma realatur echipei sale.

Cum arata o zi de munca in echipa voastra?

Coca Balan: O nebunie de zi, cu intalniri frecvente, sedinte, cu vizite pe santier, discutii cu partenerii si evaluare strategica zilnica. Activitatea mea acum este extrem de incitanta, punem pe picioare un ecosistem cu spital, centru residential si ambulatoriu cu toate facilitatile posibile si cautam cele mai bune solutii astfel incat pacientii si rezidentii nostri sa primeasca top of the line servicii medicale si de ingrijire. Asta e prioritatea noastra nr. 1.

Exista o zi pe care nu o puteti uita, un moment memorabil pe care l-ati trait in echipa?

Coca Balan: Nu am cum sa uit acea zi, era anul 2011 si un mare competitor deschidea al doilea spital privat din Bucuresti. Intr-o singura zi a trebuit sa gestionam 35 de plecari. A trebuit sa ne descurcam si in 2 saptamani sa acoperim aceasta pierdere enorma si sa pastram spitalul Euroclinic operational. De fapt, cred ca in general cele mai memorabile momente din spital din punct de vedere operational este tocmai interactiunea cu oamenii, cu asistentele, cu infirmierele, cu medicii. Aici e cel mai greu. Asteptarile sunt mereu de ambele parti si pastrarea echilibrului este o adevarata arta.

Cum descrieti relatia cu seful vostru, dr. Enayati?

Coca Balan: O relatie construita pe incredere si comunicare foarte deschisa si in primul rand pe valori comune. Atunci cand lucrezi in zona medicala se simte in serviciile catre pacienti daca obiectivul tau este sa ajuti pacientii, sa oferi o alternativa, sa oferi alinare si sprijin. Asta ma motiveaza la dr Enayati si ma face sa caut mereu resurse de empatie si de perfectionare.

Ce va inspira sa veniti in fiecare zi la serviciu, ce va inspira la acest proiect?

Coca Balan: In primul rand Echipa pe care am gasit-o aici dar si emotia acestui inceput, provocarea de a pune ca intr-un puzzle toate piesele pana la final. Lucram sub presiunea timpului, construim un spital si deschidem un spital in plina criza COVID, nu e usor. Dar va garantez ca te determina sa mergi mai departe in fiecare zi.

Ce valori promoveaza Enayati Medical City si cat de simplu sunt de respectat?

Coca Balan: In Enayati Medical City e simplu sa iti pastrezi valorile pentru ca de la ele a plecat intreg conceptul orasului medical. Vorbim aici de integritate, de spiritul de a ajuta, de echipa si unitate in echipa, de a oferi solutii pacientilor, de a ridica standardelor serviciilor medicale si de ingrijire a seniorilor in Romania.

In cariera dvs. sigur ati trecut prin multe momente emotionante. Ne puteti impartasi unul?

Coca Balan: Sunt multe situatii grele, povesti de viata pe care le afli, spitalul este un loc al durerii si sperantei si asa cum multi doctori o cred, ei devin mainile lui Dumnezeu. Stiti ca medicii buni spun: eu asta am putut sa fac, mai departe Dumnezeu face minunile.

Imi amintesc cazul unei tinere de 38 de ani, bolnava de cancer, in stadiu final, internata in spital pentru o perioada foarte lunga de timp. Era singura, sotul o parasise cand aflase ca e bolnava, fiica era in SUA la scoala. Ne atasasem tare de ea si cand stiam ca mai avea doar putin de trait, medicul a anuntat-o pe fiica ei sa faca orice sa vina acasa. Isi dorea doar atat, sa o mai stranga in brate o data.  Noi nu mai credeam ca e posibil sa mai reziste pana venea fiica ei din SUA si totusi…a mai rezistat 2 zile, a imbratisat-o si a mai trait doar o ora si jumatate dupa ultima lor imbratisare.

A fost unul dintre cele mai triste momente, plangeam toti. Cazurile astea te doboara si te fac sa te simti neputincios si totusi valorile in care crezi te fac puternic si alt pacient iti bate la usa si alt caz vine si iti da speranta si mergi mai departe.

Ii multumim doamnei Coca Balan pentru interviu, pentru detaliile utile si emotionante si va invitam sa ne urmariti paginile de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Nu uitati ca mai este foarte putin pana la deschidere!