enayatimedicalcity.ro

Mitra și Wargha Enayati, o poveste de dragoste în slujba lui Dumnezeu - Enayati Medical City

Mitra și Wargha Enayati, o poveste de dragoste în slujba lui Dumnezeu

Mitra și Wargha Enayati sunt de 25 de ani împreună, au trei copii și au creat aici prima rețea de clinici private din România, Regina Maria. Povestea lor a început acum 31 de ani, în Grenoble (Franța), și va dura o eternitate. Aflăm imediat de ce.

Wargha este cardiolog și un om de afaceri a cărui misiune acum este să creeze cea mai mare clinică privată, rezervată persoanelor vârstnice, în vreme ce Mitra și-a dedicat tot timpul educației copiilor cu probleme sociale, care locuiesc într-una dintre cele mai bogate zone ale Bucureștiului, pe malul lacului Herăstrău.
(Am mai povestit despre Mitra și Centrul Educațional al copiilor defavorizați aici. )


Ne-am întâlnit pentru câteva minute la Centrul Educațional Băneasa, iar dialogul a fost brusc întrerupt de un telefon al grădinarului. Wargha a plecat, lăsând în urmă această poveste: „de când ne-am mutat aici, plantăm în fiecare an câte 10 platani. Ne plac acești pomi, dar ajutăm și mediul pentru că un copac aduce oxigen pentru două persoane. Iar orice platan vei vedea în zonă vine de la noi. Iar acum vă părăsesc pentru că a venit grădinarul.”


Urmăriți un interviu cu doi oameni care și-au făcut jurăminte de credință pentru o veșnicie și le iau în seamă.

Cum v-ați cunoscut?

Wargha: Spun versiunea mea? În Iarna lui 1987 în Grenoble, la o școală de iarnă Bahai, unde ajunsesem cu scopul clar să mă apropii de o altă fată. (râde) Dar a apărut Mitra.

Și ți-a furat mințile?

Nu, dar

Ce ți-a plăcut la Mitra?

Era relaxată, de gașcă. Haioasă. Și astăzi este așa, tot de gașcă.
Cert este că atunci, în 87, părea că s-a terminat tot. Ne-am pierdut unul de celălalt, nu am mai ținut legătura.

Mitra: Nu ai mai ținut tu legătura. Eu i-am trimis o scrisoare în România dar el zice că nu a primit-o, altfel sigur ar fi răspuns. De cealaltă parte, eu când am văzut că nu primesc niciun răspuns, mi-am luat gândul de la el.