Blog

Împreună împotriva obezității – slăbești sănătos în Enayati Hospital

Pierderea în greutate și menținerea acesteia pot fi extrem de dificile. Majoritatea oamenilor știu cât de greu este să slăbești și cât de ușor este să te îngrași. Poate fi și mai dificil pentru persoanele care au diverse diagnosticuri care implică dureri sau rigiditate ce nu le permit exerciții fizice sau mișcare în general. Menținerea unei greutăți sănătoase este deosebit de importantă pentru persoanele cu afecțiuni musculo-scheletice precum osteoartrita, artrita reumatoidă sau guta, dar din păcate nu se limitează doar la acestea.

De aceea îți propunem un program de control al obezității, creat și recomandat de către Conf. Dr. Mădălina Mușat, medic primar Endocrinologie, medic specialist Diabet, Nutriție și Boli metabolice și membru în cadrul echipei noastre medicale.

*Cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu, Conf. Dr. Mădălina Mușat, medic primar Endocrinologie, medic specialist Diabet, Nutriție și Boli metabolice, doctor în medicină, ajută și îndrumă pacienții să gestioneze obezitatea acestora, prin consiliere nutrițională individualizată.  

 

Ce trebuie să știi despre Programul “Împreună în Enayati Hospital împotriva obezității”?

✔️ Implică asistență medicală și nutrițională axate pe găsirea celor mai bune soluții, fără intervenții chirurgicale.

✔️ Este construit special pentru cei care vor să scadă în greutate cu ajutorul unui pachet complex de servicii oferit cu internare în Enayati Hospital. Internarea presupune 10 zile de spitalizare în Enayati Hospital, interval în care se efectuează o serie de consultații, investigații și analize, se inițiază tratamentul și consilierea pentru schimbarea modului de viață, inclusiv printr-o dietă personalizată precum și recuperare medicală prin kinetoterapie.

Ce include Programul “Împreună în Enayati Hospital împotriva obezității”?

✔️ 10 zile de spitalizare în cameră triplă (salon cu 3 paturi).

✔️ Regim alimentar oferit pe perioada internării.

✔️ Recuperare medicală prin Kinetoterapie cu sau fără Masaj terapeutic.

✔️ Consiliere nutrițională la externare (regim recomandat după externare).

✔️ Consultații de specialitate: Endocrinologie-Nutriție, Recuperare medicală-Geriatrie, Cardiologie, Psihologie.

✔️ Analize de laborator: Hemograma, Profil lipidic, Glicemie, HbA1c sau Test de toleranță orală la glucoză, creatinina, acid uric, ALT, AST, Proteina C Reactivă, FT4, cortizol, ionograma: Ca, Fe, Na, K.

✔️ Explorări funcționale: ECG de repaus, +/- Test ECG de efort, Polisomnografie (la recomandarea medicilor).

✔️ Investigații imagistice (Ecografie abdomen superior, Ecografie cervicală anterioară/ Doppler Carotide). La recomandarea medicului, după caz, se pot realiza și alte investigații imagistice (serviciile nu sunt incluse în pachet): Radiografii coloană/articulații, Investigații de înaltă performanță (opțional CT/RMN).

Greutatea este o problemă complexă, cu mai mulți factori în joc. Genetica, stilul de viață (alimentația, sedentarismul, stresul psihic), anumite afecțiuni medicale, cum ar fi, tulburările endocrine, diabetul tulburările somnului, anxietatea,  depresia si tulburările de comportament alimentar sunt doar câteva elemente care pot contribui la creșterea în greutate, și care din păcate nu sunt întotdeauna în controlul tău.

✔️ Cu o scădere în greutate de 7-15% poți reduce riscul de a dezvolta boli precum diabetul de tip 2, bolile de inimă, chiar și anumite tipuri de cancer. Dacă ai diabet sau hipertensiune, controlul greutății poate îmbunătăți aceste afecțiuni și uneori le poate vindeca.

✔️ Durerea articulară se va îmbunătăți. Studiile au arătat că chiar și scăderea în greutate cu 5% poate ameliora durerile articulare în mod semnificativ.

✔️ Poți reduce orice risc legat de o intervenție chirurgicală. Scăderea în greutate poate reduce șansele de a dezvolta o infecție după operație, pe lângă alte complicații.

✔️ Se îmbunătățesc articulațiile și vei putea face mișcare fără durere pentru o perioadă mai lungă de timp.

Programul “Împreună în Enayati Hospital împotriva obezității” costă 11.275 lei.