Blog

Ghidul vârstnicului

Ghidul vârstnicului

Pe măsură ce ajungem la vârsta seniorității ajungem la un punct în care ne este din ce în ce mai greu să ne descurcăm cu activitățile zilnice în care întreținerea locuinței sau pregătirea mesei ne solicită din ce în ce mai mult. Când vine acest moment, cea mai bună opțiune este să luăm în considerare centrele de îngrijire pentru vârstnici și să găsim locul potrivit pe care să-l numim acasă.

Când este momentul cel mai bun pentru a vă muta într-un centru pentru seniori?

Cel mai bun moment pentru a vă muta într-un centru pentru îngrijirea seniorilor este atunci când puteți lua decizia dumneavoastră în loc să o lăsați pe seama altora și înainte să se întâmple ceva care să vă oblige să vă mutați în grabă.

Începeți să vă gândiți la opțiuni și să cercetați piața centrelor pentru îngrijirea seniorilor înainte de apariția nevoii. Acest lucru vă ajută să faceți alegeri mai bune cu impact atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Cum găsiți locul potrivit?

Odată ce ați luat decizia de a face mutarea, este timpul să gasiți o casă nouă care să vi se potrivească.

Mai jos sunt câteva aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere:

-Gândiți-vă la opțiunile de îngrijire pe care le-ați dori disponibile pentru a rămâne în centrul ales o perioadă lungă de timp, astfel evitați schimbările multiple.

-Consultați-vă cu familia sau cu prietenii în legătură cu centrele de îngrijire existente și facilitățile pe care acestea le oferă.

-Faceți o listă a centrelor de îngrijire seniori care vă interesează.

-Programați un tur personal însoțit de familie sau prieteni în a căror parere aveți încredere.

Câteva lucruri pe care poate doriți să le cunoașteti:

-Ce tipuri de servicii medicale sunt oferite?

-Ce tipuri de activități se desfășoară în centru?

-Ce tipuri de îngrijire oferă în cazul în care nevoile de îngrijire se schimbă?

-Câte paturi sunt în cameră?

-Cum este regimul alimentar, unde se servește și care este programul de luat masa?

-Ce facilități există în cazul unei urgențe medicale?

-În ce condiții și când pot să primesc vizite?

-Dacă dumneavoastră sau membrii familiei dumneavoastră ați/au găsit un centru pentru seniori care să se potrivească, asigurați-vă că toți cei implicați au vizitat-o. În curând o veți numi acasă și nu uitați că această schimbare o faceți pentru o mai bună calitate a vieții.

Mutarea în noua casă

După ce ați găsit centrul de îngrijire care vi se potrivește este timpul să faceți mutarea. Solicitați celor din centru o listă cu documentația pe care trebuie să o furnizati înainte de data mutării.

Cu toții putem deveni stresați și confuzați de un mediu în schimbare. Oamenii se simt mai bine dacă sunt înconjurați de imagini familiare și obiecte personale.

În noua cameră aduceți fotografii de familie și mici obiecte personale semnificative, deoarece este important să faceți din spațiul dumneavoastră un loc în care să vă simțiți ca acasă.