Blog

Ghidul aparținătorului

Internarea într-un centru de îngrijire a seniorilor nu este o decizie ușoară, însă în același timp îngrijirea unei persoane vârstnice presupune un efort crescător pe termen mediu și lung, cu costuri financiare semnificative, la care se adaugă provocările vieții cotidiene.

Oricât de greu vă este să luați decizia din punct de vedere emoțional, trebuie să vă gândiți în primul rând la ce este mai bine pentru persoana dragă.

Majoritatea persoanelor în vârstă opun rezistență la plecarea de acasă și la mutarea într-un centru de îngrijire, dar dacă găsiți cea mai bună opțiune de îngrijire pentru cei dragi, tranziția va fi mai puțin stresantă și fericirea lor pe termen lung garantată.

Când luați în considerare un centru de îngrijire a seniorilor va trebui mai întâi să stabiliți de ce servicii și asistență aveți nevoie. Notați toate tipurile de ajutor de care aveți nevoie acum oricât de mic și nesemnificativ ar fi. Apoi gândiți-vă de ce tip de ajutor veți avea nevoie în viitor.

Un pas important, care deseori este trecut cu vederea, este să vorbiți cu persoana dragă. Este ușor să vă concentrați pe ceea ce credeți dumneavoastră că este mai bine decât pe ceea ce își dorește persoana dragă dumneavoastră. Vorbiți împreună despre problemele medicale, despre opțiunile de îngrijire pe termen lung.

Decizia de a alege un centru de îngrijire pentru seniori nu trebuie sa fie o decizie luată peste noapte. Luați-vă timp pentru a găsi cea mai bună opțiune. Un pas important este includerea seniorului în decizie. Vizitarea împreună a centrelor de îngrijire este cea mai bună modalitate de a va simți uniți.

Nu există un preț prea mare pentru păstrarea bunăstării mai ales când vine vorba despre bătrânețe.