Blog

Enayati Medical City este un proiect imens, provocator si dinamic, care ne face pe toti sa ne deschidem mintile si sa pasim in afara zonei de confort”

Interviu cu Dan Doroftei, Director Dezvoltare EMC

Enayati Medical City, primul oras medical din Romania, isi va deschide curand portile pentru pacienti si personal medical, deopotriva. Una dintre cele mai mari investitii in sanatate – 60 de milioane de euro – Enayati Medical City va raspunde unor lipsuri din sistemul de sanatate romanesc si va aduce servicii oncologice integrate si servicii de ingrijire premium pentru seniori.


Perioada pe care o traversam acum este una dificila, in contextul pandemiei de Covid-19, continuarea lucrarilor pe santier fiind o adevarata provocare – insa lucrurile continua sa evolueze cu ajutorul oamenilor dedicati, care cred si se dedica acestui proiect.


Unul din acesti oameni este Dan Doroftei, Directorul de Dezvoltare al Enayati Medical City, care ne-a oferit cateva detalii despre experienta acumulata in SUA, mindset-ul american si valorile care l-au apropiat de conceptul si constructia primului ecosistem medical din tara.


Ce v-a readus in Romania?


Dan Doroftei: Inca de mic mi-au placut provocarile, a experimenta intotdeauna ceva nou si a incerca sa fac totul cu pasiune. Aceasta inclinatie catre provocare si pentru a invata lucruri noi m-a si purtat pe meleaguri americane, unde am locuit pentru 12 ani, iar nevoia de a face totul cu pasiune a fost unul din zecile de motive (in majoritate covarsitoare personale) pentru care am revenit acasa, in Romania. Am locuit in State suficient de mult pentru a intelege modul de viata si de gandire, a ma adapta si integra si am incercat sa aduc o farama din acest mindset si in proiectul Enayati Medical City. Un lucru important pe care l-am invatat in State a fost smerenia, o alta valoare pe care o consider de pret in viata.”


Ce experienta profesionala v-a calificat pentru un astfel de proiect?


Dan Doroftei: Sunt economist (in sensul general al termenului), cu un MBA de la Case Western Reserve University, o universitate de top din US si cu experienta in retail, imobiliare, banking, si consultanta in sanatate si ingrijire seniori.


Cum ati descrie relatia dvs. cu dr. Wargha Enayati?


Dan Doroftei: Cu dr. Enayati am avut de la inceput o relatie deosebita. L-am cunoscut prima oara in cadrul interviului de angajare, o discutie de 3 ore, la capatul careia si agreasem asupra datei de start: a doua zi. Avem de invatat unul de la altul cate ceva in fiecare zi (desi calitatile pe care le apreciaza dl Enayati la mine, in gluma, sunt ca as fi haios si disciplinat). Aceasta continua invatare este de fapt chiar esenta proiectului EMC.


Enayati Medical City este un proiect imens. Ce impact are acesta asupra dvs.?


Dan Doroftei: Da, este un proiect imens, provocator si dinamic care ne face pe toti sa ne deschidem mintile si sa pasim in afara zonei de confort, ne invata ceva nou incontinuu. Insa entuziasmul absolut al tuturor partenerilor din acest proiect este pur si simplu contagios, si porneste in primul rand din satisfactia de a face parte din acest proiect unic, provocator, de referinta, un proiect care reflecta dorinta de a fi in slujba semenilor.

Pentru a fi la curent cu noutatile si lansarea Enayati Medical City, va invitam sa ne urmariti activitatea de pe Facebook, Instagram si LinkedIn.