Blog

Enayati Hospital prin ochii unei paciente de 85 ani: ,,Este un spital de excelență, o minune medicală”

Doamna Georgeta F., în vârstă de 85 de ani, a ajuns la Enayati Hospital după o cădere accidentală în casă. Nu era prima dată când se confrunta cu astfel de căderi, din senin, dar pentru că în urma ultimului accident s-a ales cu un traumatism destul de urât la nivelul danturii și nu numai, femeia a decis să meargă la medic pentru a găsi cauza acestor căderi frecvente. Se știa cu hipertensiune pentru care urma un tratament, cu o patologie gastrică și aceasta ținută sub tratament de mai mulți ani și pentru că voia să preîntâmpine alte posibile probleme medicale s-a dus la Enayati Hospital pentru a beneficia de servicii medicale de specialitate.

,,Am venit la Enayati Hospital și am văzut această minune medicală, ca s-o numesc așa prin comparație cu întârzierea sesizabilă în modernizare a sistemului nostru medical. Noi nu avem un spital impecabil, ori acesta rămâne, dacă vreți, un etalon. Rămâi impresionat de la holul în care intri, unde te întâmpină o armonie de culori, zâmbetul personalului cu care vii imediat în contact, până la momentul când ca pacient ajungi să vii în contact cu medicii, cu asistenții medicali, cu tot personalul care concură în a oferi îngrijiri medicale. Și trebuie să vă spun că acest personal medical este pe măsura construcției pe care am vizitat-o”, a declarat Georgeta F., care a fost preluată și investigată de dr. Ana Maria Doscan, medic primar geriatrie-gerontologie și medic specialist medicină internă, director medical Enayati Hospital și Enayati Home din cadrul Enayati Medical City.

,,Pacienta a necesitat evaluare cardiologică și geriatrică în Enayati Hospital, fiind investigată pentru a se stabili o posibilă etiologie a acestor căderi. După o evaluare completă cardiologică, clinico-biologică și geriatrică, i s-a întocmit un plan de tratament, precum și de prevenție a posibilelor complicațiile pe care le poate dezvolta pacienta în contextul patologilor diagnosticate”, a explicat dr. Ana Maria Doscan.

Doamna Georgeta a acționat preventiv, înțelegând că vârsta biologică și bolile de care suferă o predispun la sincope și că nu e cazul să amâne vizita la medic și să ajungă într-o situație mai gravă și mai complicată. În plus, experiența trăită la Enayati Hospital i-a dat curaj și optimism și i-a demonstrat că totul se poate rezolva frumos, elegant și cu profesionalism.

,,Am venit aici în urma unui traumatism. Am căzut, mi-am desfigurat fața. Sigur a fost și un traumatism toracic, au fost mai multe, dar am constatat că doctorița Doscan a avut aceeași grijă și observare minuțioasă a evoluției mele în fiecare zi. Mă întreba de trei-patru ori pe zi cum mă simt, ceea ce îmi dădea o încredere extraordinară, fiindcă acest fel de comunicare ideală între medic și pacient înseamnă mai bine de 60% vindecare, pentru că îți conferă un sentiment de confort, de siguranță. Dacă ar fi să caracterizez acest spital aș spune că Enayati Hospital este un spital de excelență”, a concluzionat pacienta.