Blog

Din inimă pentru inimile pacienților noștri

ghid consult cardiologie inima

Inima înseamnă viață, înseamnă putere, înseamnă stare de bine. Orice boală a inimii sau a sistemului cardiovascular poate pune în pericol viața unei persoane sau poate influența într-un mod negativ sănătatea, activitatea zilnică și starea de bine psiho-socială.

În calendarul zilelor internaționale, în fiecare an, data de 29 septembrie este dedicată inimii. Principala cauză de deces peste tot în lume este reprezentată de bolile cardiovasculare, iar în România, la fiecare 30 de minute o persoană suferă de un infarct miocardic acut. Implicațiile bolilor cardiovasculare depășesc orice limite și toate granițele acestei planete, astfel încât este esențial să subliniem importanța educației sanitare, a prevenției bolilor cronice, dar și importanța adresării la medic, atât cu scop terapeutic, cât și de informare.

Identificarea factorilor de risc ce duc la dezvoltarea bolilor cardiovasculare și, poate mai important, conștientizarea riscurilor adiacente unui stil de viață nesănătos poate determina, în timp, o schimbare a atitudinii oamenilor față de adoptarea unui stil de viață activ și sănătos.

Metodele de diagnostic au cunoscut o evoluție și un progres tehnologic fantastic. De aceea, bolile cardiovasculare, precum ischemia cardiacă sau boala valvulară pot fi diagnosticate cu ușurință în urma efectuării unor investigații de specialitate. Ceea ce contează cel mai mult după stabilirea unui diagnostic este însă educația pacientului, colaborarea acestuia cu medicul cardiolog și începerea unui proces holistic de recuperare cardiologică.

Programul de recuperare cardiacă este unul dintre cei mai importanți pași către vindecare. Recuperarea cardiacă se adresează pacienților cu insuficiență cardiacă, cu antecedente de infarct miocardic sau intervenții chirurgicale cardiovasculare (de tipul protezărilor valvulare sau bypass-ului). Înțelegerea și respectarea programului de recuperare medicală cardiacă poate preveni cu succes un alt infarct miocardic mai sever, cu potențial fatal și o multitudine de alte complicații de nedorit.

În cadrul spitalului de recuperare Enayati Hospital, recuperarea cardiacă este un program bine definit, individualizat și supervizat de specialiști cu foarte mare experiență în domeniu, care include:

  • Activitate fizică adaptată caracteristicilor pacientului
  • Educație și informare asupra unui stil de viață sănătos – include alegerea unei diete sănătoase, continuarea tratamentul de specialitate prescris și inclusiv programe de stopare a fumatului
  • Consiliere asupra metodelor existente de înlăturare și diminuare a stresului cotidian, pentru îmbunătățirea sănătății psihice

Deoarece spitalul de recuperare medicală, Enayati Hospital, este parte integrantă a orașului medical, medicii cardiologi lucrează în colaborare cu specialiștii în kinetoterapie, psihologie și nutriție, în cadrul unei echipe multidisciplinare, pentru a adapta planul de tratament la nevoile și caracteristicile individuale fiecărui pacient în parte. Din grijă și empatie pentru pacienți, medicii se străduiesc să găsească cele mai bune și sigure soluții pentru pacienții care suferă de boli cardiovasculare cronice sau acute.

În cadrul Enayati Medical City pacienții pot beneficia de tratamente holistice, alcătuite de echipe multidisciplinare, de asistență medială 24/24, suport psihologic, servicii moderne de recuperare medicală, precum și de alte servicii adaptate nevoii pacientului. Toată atenția personalului medical din cadrul Enayati Medical City se concentrează pe înțelegerea nevoilor pacienților, pentru ca aceștia să depășească cu succes momente dificile și să se poată bucura în continuare de viață!