Blog

Dezvoltare spectaculoasă pentru Enayati Medical City – cifra de afaceri de 53 milioane de euro în 2023

  • La doi ani de la deschidere, primul oraș medical din România își atinge ținta de creștere pentru 2022 și previzionează pentru 2023 un plus de 18 milioane de euro
  • Se înființează prima cameră de gardă 24/24 pentru pacienții cronici, recuperare, vârstnici și post-AVC
  • Spitalul de recuperare, geriatrie și îngrijiri paliative Enayati Hospital împreună cu Grupul Memorial Healthcare devin principalii furnizori de servicii medicale integrate pentru pacienții cronici
  • One stop shop, conceptul de servicii integrate pentru bolnavii cronici, pentru prevenție și diagnostic de precizie
  • Echipa medicală de recuperare din Enayati Medical City face minuni cu pacienții considerați ”fără șanse reale la viață” – prezentare caz.


Dr. Wargha Enayati, președinte Executiv Enayati Medical City: ”Anul 2022 a reprezentat pentru primul oraș medical din România o validare a conceptului de îmbinare sub același acoperiș a unui spital non-chirurgical dedicat recuperării, vârstnicilor și îngrijirilor paliative cu un spital chirurgical axat pe oncologie ce au ca suport cel mai mare ambulatoriu pluridisciplinar operat de cei mai buni furnizori de servicii medicale din România, așezate pe o infrastructură completă și integrată. One stop shop, conceptul de servicii integrate pentru bolnavii cronici, pentru prevenție și diagnostic de precizie, care pune pe primul plan grija pentru nevoile holistice ale pacientului, este de departe viitorul serviciilor medicale. Creșterea interesului pentru abonamentele premium de tip Concierge Medical alături de dezvoltarea rețelei de Visiting Professors care oferă servicii de Second Opinion, vin să completeze acest tablou, iar recunoașterea din partea pacienților și a aparținătorilor nu a întârziat să apară! În toată experiența mea de peste 27 de ani am avut viziunea pionieriatelor medicale și chiar dacă a părut riscant pentru piața medicală, în scurt timp modelul meu a fost preluat și dezvoltat mai departe. Anul 2023 va confirma acest trend.”

Anul 2022 a însemnat pentru Enayati Medical City următoarele:

  • Prima intrare pe piața din România a unui operator de elită din Turcia, Grupul Memorial Healthcare, prin achiziționarea spitalului de oncologie Monza – în incinta Enayati Medical City, are o capacitate de 106 paturi din care 12 paturi de terapie intensivă și 14 paturi de spitalizare de zi inclusiv pentru tratamentele oncologice, 6 săli de operație, 1 sală de angiografie și 2 laboratoare complexe de endoscopie. Oferă servicii și abordări de ultimă generație în secțiile de chirurgie toracică, oncologie ginecologică, chirurgie mamară, ortopedie și traumatologie, neurochirurgie, cardiologie, oncologie, radio-oncologie, urologie, chirurgie generală și medicină internă şi asigură ca noi departamente vor fi dezvoltate sub principiile și standardele calității care au consacrat Grupul Memorial Healthcare la nivel global.
  • Aproape 60.000 de pacienți au călcat pragul orașului medical, numai în ambulatorul integrat au fost oferite peste 100.000 de servicii medicale din care un procent 25% dintre servicii au fost de recuperare, îngrijire vârstnici, tratament boli cronice în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
  • Aproape 4000 de intervenții chirurgicale în cele 6 săli de operație ale Spitalului Memorial București
  • Secțiile de geriatrie, îngrijiri paliative, recuperare și neurologie au avut o rată de ocupare de peste 70% în mod constant.
  • 500 de angajați lucrează în orașul medical din care 80% reprezintă personal medical.

Obiectivele anului 2023 sunt foarte clare și vin din nevoia din piață: primul centru de elită dedicat îngrijirii vârstnicilor și recuperare cu focus pe recuperare ortopedică, neurologică și post-AVC, dezvoltarea serviciilor de Second Opinion, creșterea abonamentelor premium de tip Concierge Medical, deschiderea primei camere de gardă 24/24  pentru pacienții cronici, recuperare, vârstnici și post-AVC și consolidarea parteneriatului cu spitalul Memorial Healthcare, care aduc în sistemul medical românesc know how-ul și expertiza lor internațională cu accent pe patient experience și digitalizare. Cifra de afaceri prognozată de 53 milioane de euro pentru anul 2023, cu o creștere de 50% față de anul trecut, reprezintă doar un obiectiv, cel mai important fiind acela de a consolida poziția orașului medical de destinația pacienților care au nevoie de servicii medicale premium, oferite cu grijă și cu atenție la toate elementele integrante ale problemei medicale.

Enayati Hospital – locul în care grija pentru pacienți face minuni

”Ne-am poziționat de la deschidere ca destinația medicală a celor care ar pleca din țară pentru astfel de servicii și care acum își găsesc rezolvarea problemelor medicale aici, fără însă a se face rabat la calitatea actului medical în detrimentul condițiilor. De exemplu, în Enayati Hospital, spitalul de recuperare, geriatrie și îngrijiri paliative, privim fiecare pacient din perspectiva îmbunătățirii calității vieții și prelungirii acesteia în condiții optime. În cadrul Enayati Hospital avem grijă de pacienți cu artroplastii de șold și de genunchi, hemiplegii/ hemipareze post-AVC ischemice sau hemoragice, boli degenerative de tip artrozic (ex: BAVP), patologii ale coloanei vertebrale postoperator (ex: hernii de disc operate; stenoză de canal lombar), recuperare în afecțiuni neurologice degenerative, demențe vasculare și degenerative mixte, ateromatoză intracerebrală, HTA, accident vascular cerebral ischemic trombotic sau embolic, accident vascular cerebral hemoragic, boala Parkinson, mielopatii, scleroza multiplă. În cadrul secției de îngrijiri paliative ușurăm viața pacienților cu tumori de pancreas, de plămân, de sân, de colon și cerebrale”, dr. Wargha Enayati.

”În Enayati Hospital nu renunțăm la luptă”

Unul dintre cazurile interesante tratate cu rezultate remarcabile este cel al unei paciente în vârstă de 65 de ani, victimă a unui politraumatism rutier în urmă cu 3 ani, soldat cu traumatism cranio-cerebral sever, internată anterior în clinica de îngrijiri paliative a Enayati Medical City care a fost preluată în clinica de recuperare medicală de aproximativ 7 luni, după ce a fost supusă mai multor intervenții neurochirurgicale de evacuare a hematomului cerebral restant și de înlocuire a șuntului ventriculo-peritoneal. S-a urmărit stabilizarea neurologică și neurochirurgicală a pacientei. S-au asigurat servicii de îngrijire specifice complexe. Au fost controlate posibilele riscuri infecțioase nozocomiale, pacienta la internare fiind multiplu colonizată cu patogeni multirezistenți la nivelul căilor respiratorii, gastrostomei și urinar, pe parcursul celor 7 luni de internare aceasta nesuferind niciun episod infecțios manifest clinic sau paraclinic. Au fost asigurate consulturile și investigațiile interdisciplinare necesare. Beneficiind de tratament specific de recuperare, în prezent pacienta este conștientă, cooperantă, echilibrată cardiovascular, pulmonar și neurologic, comunică verbal în mod satisfăcător cu membrii familiei și cu personalul medical, continuă programul de recuperare inițiat și urmează a beneficia de o noua intervenție chirurgicală.

31.01.2023


Enayati Medical City este un Oraș Medical cu suflet, primul ecosistem medical din România, bazat pe inovație și empatie. Un complex ce ridică standardele actuale prin integrarea armonioasă a două spitale, unul operat de Grupul Memorial Healthcare și Enayati Hospital, împreună cu un centru rezidențial premium pentru seniori, Enayati Home, și o policlinică cu peste 60 de cabinete – Concierge Medical. Enayati Medical City se bazează pe parteneri medicali de elită pentru a oferi servicii medicale de top. Situat în nordul Bucureștiului pe strada Gh. Ionescu Sisești nr. 8A, orașul medical este fondat de Dr. Wargha Enayati – fondatorul primei rețele medicale private din România și al abonamentelor medicale. Telefon 021 9362