Blog

De ce să alegi servicii medicale de tip concierge?

Parcursul unui tratament de specialitate într-un spital poate fi o experiență copleșitoare, ce poate avea multiple implicații de natură emoțională sau fizică. Serviciile medicale de tip concierge– cunoscute și sub denumirea de îngrijiri medicale primare dedicate – sunt un concept modern de acordare a îngrijirilor medicale, în care pacientul are acces prioritar, exclusivist, la consulturi de specialitate, investigații și tratamente într-o rețea medicală extinsă și ultraperformantă.

Concierge medical este o unitate sanitară ce oferă îngrijiri exclusiviste și personalizate nevoilor pacientului prin abonamente medicale dedicate, acces la toate specialitățile medicale existente, medici de renume, aparatură medicală modernă și servicii dedicate de tip concierge doctor.

Comparativ cu modelul standard de îngrijire medicală care se focusează pe tratarea patologiei sau a bolii de care suferă pacientul, îngrijirile medicale de tip concierge se axează pe protocoale personalizate de prevenție, diagnosticare și tratament pentru a menține starea de sănătate și pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanei în cauză.

Conceptul medical concierge se bazează pe interacțiunea dintre pacient și doctorul care îl va îndruma pe tot parcursul său medical, denumit și doctor concierge. Acesta va ajunge să cunoască îndeaproape pacientul și va lucra împreună cu acesta pentru a descoperi la timp și pentru a preveni eventualele probleme de sănătate, mai mult decât pentru a le trata.

Concierge doctorul preia pacientul din clipa în care acesta pășește în unitatea sanitară, alcătuiește dosarul medical și recomandă parcursul investigațiilor medicale, opțiunile terapeutice și modalitatea de abordare a pacientului. Astfel, concierge doctorul cunoaște particularitățile pacientului și istoricul medical al acestuia pentru a coordona și monitoriza evoluția pacientului pe tot parcursul medical și terapeutic.

Pacientul are acces prioritar la un consult cu medicul său concierge, iar dacă acesta are nevoie de investigații sau consulturi de specialitate suplimentare, echipa operațională concierge se va ocupa să îl programeze, cât mai curând posibil la cei mai buni medici din rețeaua sanitară.

Beneficiile unui concierge medical sunt incontestabile, iar din punctul de vedere al relației pacient – medic concierge putem sublinia faptul că:

  • pacientul se simte îndrumat și sfătuit în cunoștință de cauză către cele mai bune decizii
  • pacientul capătă încredere în procesul diagnostic și terapeutic datorită expertizei echipei multidisciplinare
  • pacientul are acces la toate specialitățile medicale de care are nevoie și la cea mai modernă aparatură medicală, fără a fi nevoit să se deplaseze de la o unitate sanitară la alta
  • pacientul sau familia acestuia știu imediat unde să apeleze în caz de urgențe sau nelămuriri.

Echipa medicală de la Enayati Medical City recunoaște faptul că este important ca pacientul să simtă implicarea medicilor și a personalului medical și de aceea oferă cele mai moderne servicii medicale de tip concierge, pentru ca accesul la îngrijiri medicale de calitate să nu mai fie doar un deziderat, ci un fapt concret.

Enayati Medical City pune la dispoziția pacienților servicii medicale de tip concierge medical, concept pe care Orașul Medical l-a introdus pentru prima dată în România. Prin serviciile de tip concierge medical vei beneficia de evaluări, consultații și îndrumări medicale de specialitate în cadrul celor peste 60 de cabinete medicale existente sau în cadrul vizitelor acordate de profesori din centrele internaționale cu renume. Concierge medical înseamnă integrarea informațiilor obținute cu ajutorul investigațiilor și stabilirea unui plan terapeutic optim, precum și acces prioritar la sfaturi medicale de încredere.