Blog

„Cred ca Romania are nevoie sa isi schimbe infrastructura spitaliceasca si sa se updateze la timpul pe care il traim. Avem nevoie ca de aer de spitale noi.”

RAZVAN BRASLA SENIOR PROJECT MANAGER

Lucrurile se misca cu pasi repezi la Enayati Medical City, iar constructia este aproape de finalizare. In cateva luni, primul oras medical din Romania va aduna echipe medicale de elita, pregatite sa ofere serviciile integrate tuturor cetatenilor si servicii premium seniorilor.


Insa un oras medical nu se construieste usor. Are nevoie de oameni capabili, experimentati si perseverenti. Un astfel de om este Razvan Brasla, Senior Project Manager al Enayati Medical City, care a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari, pentru a afla mai multe despre oamenii care construiesc Enayati Medical City.


Cum te-a convins dr Wargha Enayati sa intri in proiectul Enayati Medical City?


Razvan Brasla: Lucram de ceva vreme cu dr Enayati in dezvoltarea proiectului de policlinici ale Retelei private si am inceput sa discutam despre ce ar avea nevoie Romania. Dr Enayati mi-a marturisit ca se gandea de mult sa construiasca un centru pentru seniori, un centru care sa defineasca ingrijirea varstnicilor din Romania si incet incet, din discutie in discutie, proiectul a prins contur. Am mers impreuna in Europa si am vizitat spitale si centre de ingrijire varstnici si am inceput sa creionam povestea EMC.


Cu ce esti tu implicat in acest proiect?


Razvan Brasla: Eu am fost alaturi de fondator inca de la inceput, am cautat terenul, am facut achizitia, conceptul, apoi am asistat echipele tehnice pentru PUZ, autorizatii. 3 ani a durat procesul de autorizare si in ziua in care am avut autorizatia de constructie, alaturi de echipa formata din Wargha Enayati si Dan Doroftei am fost acolo la prima cupa de escavator coborata in pamant. E o provocare in sine tot conceptul. De aproape 2 ani de zile se construieste iar cladirea orasului medical este aproape gata. Intr-o luna facem receptia, in cateva luni, deschidem. E un proiect de portofoliu pentru oricare dintre noi si sunt mandru ca fac parte din el. Dupa momentul autorizarii a inceput selectia antreprenorului, a celorlalti subcontractanti, negocirea contractelor de chirie, autorizarile intermediare si evident proba de foc va fi avizarea si autorizatia de functionare.

Care este specializarea ta? Este constructia de spitale in Romania o nisa de business? E totusi singurul spital Greenfield construit in ultimii 30 de ani?


Razvan Brasla: M-am specializat in dezvoltarea proiecte greenfield in special in zona medicala. De la policlinici la spitale multifunctionale, precum Enayati Medical City – primul ecosistem medical din Romania care reuneste spital de oncologie, spital de geriatrie si centru rezidential pentru seniori.


Experienta mea include toate etapele de dezvoltare de la achizitie teren, oncept, PUZ, obtinere autorizatii, selectie antreprenori, tender, urmarire stadiu constructie, negociere contracte, inclusiv contracte chirie, selectie chiriasi.


Am intrat atat in proiectele medicale cat si in cele rezidentiale de la nivel greenfield pana la predarea catre beneficiarul final.


Cred ca Romania are nevoie sa isi schimbe infrastructura spitaliceasca si sa se updateze la timpul pe care il traim. Avem nevoie ca de aer de spitale noi, mai ales acum in plina criza sanitara realizam cat de deficitari suntem. Deci, cred ca atat statul cat si private vor incepe sa investeasca in spitale si …atunci vor avea nevoie de oameni care au construit ceea ce este cel mai innovator proiect medical din Europa.


Pentru a fi la curent cu noutatile si lansarea Enayati Medical City, va invitam sa ne urmariti activitatea de pe Facebook, Instagram si LinkedIn.
Cuvinte cheie: Enayati Medical City, Wargha Enayati, Razvan Brasla, spital, medical