Blog

Ce înseamnă o abordare integrată a pacientului în recuperarea medicală?

Abordarea medicală integrată este o modalitate modernă de a gestiona îngrijirile de sănătate acordate unui pacient, care are la bază colaborarea în echipă. Astfel, parcursul medical al pacientului este evaluat multidisciplinar în cadrul unei echipe medicale compusă din medici cu experiență din specializări diferite (medicină internă, cardiologie, recuperare medicală, neurologie etc.) și personal medical auxiliar specializat în acordarea îngrijirilor de sănătate. Medici specialiști, asistente, infirmiere, kinetoterapeuți, fizioterapeuți, maseuri, psihologi, toți lucrează împreună pentru a oferi pacientului cele mai bune rezultate terapeutice.

Abordarea medicală integrată este esențială în Enayati Hospital și implică o colaborare strânsă între toți medicii care se ocupă de cazul unui pacient, pentru ca acesta să beneficieze de tratament fizic, psihologic și comportamental. În loc ca fiecare medic să lucreze separat și să prescrie un tratament specific, acesta lucrează împreună cu echipa medicală și contribuie la prescrierea unei terapii holistice, care să abordeze pacientul ca un tot unitar.

Serviciile de sănătate integrate aduc multiple beneficii atât pacienților și familiei acestora, cât și medicilor. Abordarea integrată medicală se bazează pe:

• Mulțumirea pacientului – studiile de specialitate prezintă date concrete conform cărora pacienții sunt mult mai mulțumiți de serviciile medicale primite atunci când sunt abordați într-o manieră holistică, multidisciplinară. Datorită sprijinului acordat de medic pacientului, acesta este mai compliant, înțelege procesul terapeutic și are încredere că rezultatele vor fi cele dorite.
• Calitatea îngrijirilor medicale – echipa medicală colaborează pentru a înțelege nevoile fiecărui pacient în parte și creează un plan terapeutic personalizat, adaptat caracteristicilor pacientului pentru a îmbunătăți sănătatea și starea de bine generală a acestuia.
• Acces facil la serviciile de sănătate – pacienții beneficiază de acces rapid prin programare la medici din specialități conexe, totul în incinta aceluiași spital.
• Un cost mult mai mic al serviciilor de sănătate per total – când specialiștii în medicină lucrează în echipă și stabilesc împreună procesul terapeutic al unui pacient, costurile serviciilor de sănătate scad considerabil. Pacienții primesc îngrijirile medicale de care au nevoie în mai puține vizite medicale.

Abordarea integrată a pacientului poate grăbi diagnosticul de certitudine și poate elimina efectuarea unor teste și investigații medicale nefolositoare, scăzând și mai mult costurile serviciilor de sănătate.
La Enayati Hospital, parte integrantă a primului oraș medical din România – Enayati Medical City – pacienții beneficiază de o îngrijire medicală integrată modernă, la standarde internaționale. Aici, pacientul este abordat ca un tot unitar, ca o persoană cu nevoi medicale și sociale – nevoia de a fi înțeles, dorința de a învinge boala, frica de necunoscut, curiozitatea despre procesul terapeutic și așteptările cu privire la personalul medical.

Îngrijirea medicală din cadrul Enayati Hospital este realizată la cel mai înalt nivel profesional, de o echipă medicală dedicată, grijulie și experimentată. Pacienții au acces la consulturi de specialitate și aparatură de ultimă generație în incinta unui spital modern și luxos. Spitalul pune la dispoziția pacienților servicii medicale ultra specializate de recuperare medicală, recuperare oncologică, neurologică, geriatrie, medicină internă, cardiologie, precum și de îngrijiri paliative.