Alergologie

Alergologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu diagnosticul, prevenirea și tratamentul alergiilor. O alergie reprezintă o reacție anormală a sistemului imunitar la o substanță care, în mod normal, nu ar trebui să provoace o reacție.
alergologie

Servicii

Pe lângă consult, Policlinica Enayati Medical City îți pune la dispoziție medici de elită și o întreagă paletă de investigații care se pot realiza în ambulatoriu.

De ce Alergologie în Enayati Medical City

Medicii din Policlinica Enayati Medical City specializați în alergologie sunt instruiți în diagnosticarea, tratamentul și prevenirea diferitelor tipuri de alergii și a bolilor asociate alergiilor, cum ar fi astmul. Ei pot efectua teste de alergie pentru a identifica substanțele la care pacienții sunt alergici și pot recomanda tratamente specifice pentru a ajuta la gestionarea sau prevenirea reacțiilor alergice.

Domeniul alergologiei se suprapune în parte cu imunologia, care studiază sistemul imunitar și bolile asociate acestuia. Unele alergii sunt, de fapt, rezultatul unor reacții imune atipice sau exagerate la anumite substanțe.

Afecțiuni

În Policlinica Enayati Medical City investigăm și tratăm o gamă largă de patologii, precum:

Conjunctivita alergică
Rinita alergică
Rinoconjunctivita alergică sezonieră
Urticaria
Astmul bronșic
Dermatita atopică
Dermatita de contact alergică
Reacțiile alergice la medicamente, produse alimentare sau înțepături de insecte

Echipa Medicală

Alege medicul cel mai potrivit pentru tine și programează-te acum apelând 0219362 sau completând formularul de solicitare a programării de pe pagina medicului !

Dr. Emanuela Raluca Soare

Alergologie

Dr. Emanuela Raluca Soare

Despre afecțiuni Alergologie și imunologie

Conjunctivita alergică se manifestă prin inflamarea membranei fine și transparente care se regăsește între suprafața anterioară a globului ocular și fața posterioară a pleoapelor. Țesutul este puternic vascularizat când se inflamează, iar vasele de sânge devin vizibile.

Rinita alergică apare ca o inflamație acută sau cronică la nivelul mucoasei nazale. Simptomele sunt strănutul, pruritul nazal, rinoreea apoasă și obstrucția nazală.

Rinoconjunctivita alergică sezonieră este o inflamație alergică a căilor respiratorii, manifestându-se prin simptome precum congestie nazală, strănut intens, senzație de mâncărime la nivelul nasului, gurii sau al gâtului, înroșirea și lăcrimarea ochilor sau înfundarea urechilor.

Urticaria poate fi acută și cronică, fiind o afecțiune plurifactorială, predominant alergică. Aceasta se dezvoltă în special la copii și adolescenți, prezentă la nivelul straturilor superficiale ale pielii, sub forma unor erupții cutanate maculopapulare circumscrise, roșiatice, având vârful de culoare albă.

Astmul bronșic reprezintă limitarea fluxului de aer din căile respiratorii din cauza unei inflamări cronice. Tusea subită, senzația de presiune în piept, dispneea sau respirația șuierătoare se numără printre simptomele afecțiunii.

Dermatita atopică este o afecțiune cutanată inflamatorie care oferă o senzație de prurit (mâncărime), având o evoluție cronică. Apare în special la bebeluși, dar și la copiii cu vârste cuprinse între doi și cinci ani.

Dermatita de contact alergică se declanșează odată ce pielea intră în contact cu substanțe iritante sau alergene precum cele din produsele de îngrijire, curățare, alimente sau alte particule și componente din natură.