Mult iubiți prieteni,
La jumătate de secol după ce Bahá'u'lláh a lansat regilor și conducătorilor lumii chemarea la reconciliere și le-a poruncit instaurarea păcii pe pământ, marile puteri ale acelei epoci s-au aruncat în război. A fost primul conflict considerat un ,,Război Mondial” fiind pomenit drept o conflagrație de o violență îngrozitoare; amploarea fără precedent și ferocitatea vărsării de sânge au fost gravate cu litere de foc în conștiința fiecărei generații care a urmat. Și totuși, din acea ruină și suferință s-au deschis posibilitățile către o nouă ordine care să aducă stabilitate lumii – în special la Conferința de Pace de la Paris, ale cărei lucrări s-au deschis cu exact o sută de ani în urmă.
Maria Alexandra Victoria, Prințesa de Edinburgh, nepoata a Reginei Victoria a Angliei și a Țarului Alexandru al II-lea al Rusiei, a devenit la 17 ani consoarta Prințului moștenitor Ferdinand al României și apoi în 1914 Regina Maria a României.
Regina Maria a părut să înţeleagă responsabilitatea monarhilor şi conducătorilor lumii şi şi-a asumat-o din toată inima, încă de când a sosit în ţara ei adoptivă. Ea a ajuns să cunoască poporul României, cultura sa, obiceiurile sale, regiunile sale rurale şi, mai presus de toate, aspiraţiile sale, care au devenit şi ale ei. În timpul Primului Război Mondial ea a dedicat cu generozitate timp şi energie din plin, bolnavilor şi muribunzilor.
După război ea s-a alăturat oamenilor de stat români de pe o poziţie neoficială, la convorbirile de pace de la Paris pentru a pleda cazul ţării cu privire la câştigurile teritoriale. Puţini oameni par a fi conştienţi că actuala dimensiune a României se datoriază în mare măsură eforturilor de lobby depuse de Regina Maria la Paris. Ea a scris de asemenea numeroase cărţi şi articole despre România, în speranţa înlăturării sentimentelor negative faţă de ţara pentru care ajunsese să nutrească o iubire atât de profundă.
Spiritualitatea şi o neclintită credinţă în Dumnezeu au călăuzit-o pe Regină de-a lungul întregii sale vieţi. La începutul anului 1926, Regina Maria urma să înceapă o nouă călătorie spirituală, cu ajutorul unei femei extraordinare, Martha L. Root, care vizita frumosul oraş Bucureşti. Întâlnirea lor și lectura reginei despre Credința Bahá’í au avut ca rezultat o scrisoare publicată într-un ziar din Canada, Toronto Daily Star: