Cine este Dr. Wargha Enayati

Doctor și antreprenor în sănătate de 25 de ani, dr Wargha Enayati este fondatorul Rețelei Private Regina Maria și al Enayati Medical City, primul oraș medical din România care cuprinde spital integrat de oncologie, spital de geriatrie, cel mai mare ambulatoriu cu 60 de cabinete și un centru rezidențial pentru vârstnici.
De origine germană, dr Enayati a început Facultatea de Medicină în Regensburg.

A pus bazele sistemului privat de sănătate din România

În anul 1995 a fondat ceea ce urma să devină Centrul Medical Unirea, apoi rețeaua de servicii de sănătate Regina Maria. În 2007, a vândut un pachet minoritar din acțiunile CMU către fondul de investiții 3i. În 2010, o a doua tranzacție a adus în acționariat fondul Advent. Centrul Medical Unirea a devenit Regina Maria. Din 1996 și 1997 Dr. Enayati este Medicul Ambasadei Germaniei la București și a companiei Lufthansa la București. În 2007 a adus în acționariatul Centrului Medical Unirea fondul de investiții 3i, unul dintre giganții mondiali din domeniu.
În 2010, alături de soția sa Mitra Enayati a înființat Fundația Regina Maria, dedicată acordării de servicii medicale și educație unor categorii defavorizate de persoane: fără venituri, asigurări, copii. În 2015 se retrage din acționariatul rețelei Regina Maria.

În 2010, alături de soția sa Mitra Enayati a înființat Fundația Regina Maria, dedicată acordării de servicii medicale și educație unor categorii defavorizate de persoane: fără venituri, asigurări, copii.

În 2015 se retrage din acționariatul rețelei Regina Maria.

În 2016 reintră pe piața serviciilor medicale devenind acționar principal la Intermedicas, o companie de concierge medical și second opinion, la MedicHub – companie de comunicare medicală.

În 2017 achiziționează pentru MedicHub și revista Viața Medicală – cea mai importantă publicație de profil din România și lansează Enayati Medical City.

În 2018 intră în acționariatul Docbook (prima aplicație de programări la medic) și al platformei de recrutare medicală Medijobs și așează totul sub o umbrelă, luând astfel naștere Enayati Group – „Healthcare Innovation for a cause”.

În luna iunie 2018 devine vicepreședintele Camerei de Comerț Româno-Germană  https://rumaenien.ahk.de/ro/ și membru în cadrul Task-Force-ului Sănătate al Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Lansează în 2019 împreună cu medici de renume, Asociația Medicilor Independenți ca o rețea de clinici și cabinete, ce are ca scop îngrijirea integrată a pacientului.

Într-o societate aflată în continuă mișcare, cu accente puternice de dezbinare, Comunitatea Internațională Bahá’í aduce în prim-planul opiniei publice noțiunea de unitate ca impuls generator al transformării sociale prin care se poate găsi echilibrul ideal între dimensiunile sociale, economice și politice ale societății. Dilema societății moderne și provocarea construirii unei civilizații universale, cheamă la o abordare multidisciplinară în care actorii din toate sferele activității umane să contribuie activ. În această arena de dialog și explorare un rol major este jucat de religie, care în armonie cu știința, va putea ilumina calea progresului social spre o lume prosperă și desăvârșită.
„Credinţa a fost motivul pentru care am venit în România, iar viaţa şi activitatea Maiestății Sale Regina Maria a României au fost un model personal. Excelenţa cu care Majestatea Sa şi-a dedicat viaţa poporului român a fost pentru mine o sursă de inspiraţie şi o motivaţie în tot ceea ce am realizat”, afirmă Dr. Wargha Enayati.