enayatimedicalcity.ro

Home - Clarfon
Despre

CLARFON

Clarfon s-a implicat activ în informarea populației cu privire la importanța auzului prin campanii de testare gratuită a auzului în cele 55 de cabinete, în 36 orașe ale țării. Clarfon colaborează cu doi producători de aparate auditive: Hansaton și Unitron, ambii membri ai grupului Sonova – lider mondial în soluții de auz. Începând cu anul 2015, Clarfon este unic importator și distribuitor al sistemului de implant cohlear Advanced Bionics.

Citeste mai mult
Aparate Auditive

Clarfon colaboreaza cu doi producatori de aparate auditive:
Hansaton si Unitron, ambii membri ai grupului Sonova – lider mondial in solutii de auz.
Incepand cu anul 2015, Clarfon este unic importator si distribuitor al sistemului de implant cohlear Advanced Bionics.

În cele ce urmează, vă oferim detalii despre ce înseamnă diagnosticul de hipoacuzie, cum se clasifică și de ce apare. Cauzele pot fi multiple, unele dintre ele se pot vindeca sau ameliora medicamentos sau chirurgical, altele au nevoie de protezare auditivă. Este important să vă prezentați la medic imediat ce observați o scădere a auzului, mai ales dacă aceasta a aparut brusc! Hipoacuzia (scăderea auzului) va fi investigată de medicul dumneavoastra printr-un examen clinic ORL dar și cu ajutorul unor examene paraclinice cum ar fi audiometria, imedansmetria, potențialele evocate auditive și dacă este nevoie cu ajutorul examinării RMN sau CT.

Hipoacuzia doare?

Hipoacuzia nu te doare, dar uneori – sunt multe cazuri descrise în statistica medicală – îţi năruie viaţa, ducând în cele mai grave cazuri, la paroxism . Ţiuitul, vâjâielile permanente, pierderea capa­cităţii de coordonare în spaţiu, nu permit celui care suferă să se concentreze şi să ducă la bun sfârşit acti­vităţile cotidiene, îl izolează social. Indiferent de cau­zele care o provoacă (ereditare, inflamatoare, disfunc­ţii ale unor organe), hipoacuzia, fie şi parţială, afectează psihicul, produce neîncredere în forţele proprii, irascibilitate, naşte idei de inferioritate.

Mult rău fac şi zgomotele profesionale, industriale, dar şi petardele, muzica dată la maximum, gălăgia traficului rutier.

Hipoacuzia poate fi:

– Hipoacuzie ușoară  (între 30-50 dB)
– Hipoacuzie moderată (între 50-70 dB)<
– Hipoacuzie accentuată sau profundă (între 70-90 dB)
– Hipoacuzie resturi auditive (peste 90 dB)
– Hipoacuzie cofoza (gr. kophos – surd) sau anacuzie (inexcitabilitate cohleara sau surditate totală)

Simptomul de Hipoacuzie poate fi unilaterală sau bilaterală (egală sau inegală)

CONTACT
PROGRAMARE TELEFONICA
Programare telefonica
Click pe numarul de mai jos
031 9111