enayatimedicalcity.ro

Cine este - Enayati Medical City
Despre

Cine este Dr. Wargha Enayati

Doctor si antreprenor in sanatate de 25 de ani, dr Wargha Enayati este fondatorul Retelei Private Regina Maria si al Enayati Medical City, primul oras medical din Romania care cuprinde spital integrat de oncologie, spital de geriatrie, cel mai mare ambulatoriu cu 50 de cabinete si un centru rezidential pentru varstnici. 
De origine germană, dr Enayati a început Facultatea de Medicină în Regensburg, Germania și a absolvit Facultatea de Medicină de la Cluj. Specializarea de cardiologie a făcut-o la spitalul Fundeni din București. 
S-a născut în 1964 în Germania, provine dintr-o familie de origine iraniană, și are triplă cetățenie: Germană, Iraniană, Română. A venit în România în 1983, în plin regim comunist.

A pus bazele sistemului
privat de sanatate din Romania

In anul 1995 a fondat ceea ce urma să devină Centrul Medical Unirea, apoi rețeaua de servicii de sănătate Regina Maria. În 2007, a vândut un pachet minoritar din acțiunile CMU către fondul de investiții 3i. În 2010, o a doua tranzacție a adus în acționariat fondul Advent. Centrul Medical Unirea a devenit Regina Maria. Din 1996 și 1997 Dr. Enayati este Medicul Ambasadei Germaniei la București și a companiei Lufthansa la București. În 2007 a adus în acționariatul Centrului Medical Unirea fondul de investitii 3i, unul dintre giganții mondiali din domeniu.
În 2010, alături de soția sa Mitra Enayati a înființat Fundația Regina Maria, dedicată acordării de servicii medicale și educație unor categorii defavorizate de persoane: fără venituri, asigurări, copii. În 2015 se retrage din acționariatul rețelei Regina Maria.

În 2016 reintră pe piața serviciilor medicale devenind acționar principal la Intermedicas, o companie de concierge medical și second opinion, la MedicHub – companie de comunicare medicală. În 2017 achiziționează pentru MedicHub si revista Viața Medicală – cea mai importantă publicatie de profil din România și lansează Enayati Medical City. 
În 2018 intră în acționariatul Docbook (prima aplicatie de programari la medic) si al platformei de recrutare medicala Medijobs si așează totul sub o umbrelă, luând astfel naștere Enayati Group - "Healthcare Innovation for a cause". In luna iunie 2018 devine vicepresedinte Camerei de Comerț 
Româno-Germană http://rumaenien.ahk.de/ro/ și membru in cadrul Task-Force-ului Sanatate al Coaliției pentru Dezvoltarea României. 
Lanseaza in 2019 impreuna cu medici de renume, Asociatia Medicilor Independenti ca o rețea de clinici și cabinete, ce are ca scop îngrijirea integrată a pacientului. AMI s-a creat ca o alternativă pentru pacienții din România, cu intenția de a oferi un serviciu de calitate, într-o piată dominată de sistemul de stat, pe de o parte, și marile firme medicale, pe de altă parte.În 2010, alături de soția sa Mitra Enayati a înființat Fundația Regina Maria, dedicată acordării de servicii medicale și educație unor categorii defavorizate de persoane: fără venituri, asigurări, copii. În 2015 se retrage din acționariatul rețelei Regina Maria.