Blog

Soluția Diprophos in tratamentul împotriva căderii parului

Ce este solutia Diprophos si pentru ce se utilizeaza?

In articolul urmator, dr. Vali Anton, medic dermatolog in Enayati Medical City, vorbeste despre tratamentul cu solutia Diprophos si beneficiile acesteia.

Solutia Diprophos este utilizata ca o parte a tratamentului de ameliorare si vindecare a simptomelor formelor severe ale diverselor boli, printre acestea fiind bolile care raspund favorabil la terapia cu medicamente tip cortizon.

Cortizonul este un hormon fiziologic existent in organismul uman, hormon pe care il avem cu totii in mod natural; din punct de vedere anatomic, el este secretat de glandele suprarenale, preparate sintetic si folosit in tratamentul a numeroase afectiuni, asigurand functionarea normala a organismului in conditii de stres, atat psihic cat si fizic.

Cortizonul este utilizat de catre multe specialitati medicale pentru a trata si a tine sub control diferite boli, acesta putand fi recomandat pe cale intravenoasa, orala, intrarticulara sau chiar transcutanat, aceasta din urma metoda fiind cea folosita pentru a trata cazurile de afectiune dermatologica.

*dr Vali Anton in timpul interventiei 

 

Terapia micro-interventionala cu ajutorul injectiilor de Diprophos este folosita in multe afectiuni dermatologice care au ca punct comun termenul de “boli autoimune”, cum ar fi dermatita atopica, neurodermatita, necrobioza lipoidica diabetica, lupus eritematos discoid, psoriazis, cheloid, pemfigus, inclusiv alopecia areata, o boala din ce in ce mai des intalnita si in randul tinerilor.

 

Ce este alopecia aerata?

 

Alopecia areata este o afectiune dermatologica caracterizata prin debutul brusc a unor zone de tip rotund-ovalare situate la nivelul scalpului, unde parul cade in totalitate. Studiile privind aceasta afectiune au aratat ca aproximativ 50% din cazuri apar in copilarie si aproximativ 80% apar pana la varsta de 40 de ani, iar persoanele diagnosticate cu alopecie au risc mai mare de afectare tiroidiana, vitiligo sau dermatita atopica.

Conform studiilor, principalele cauze ale alopeciei areata sunt:

  • Modificari hormonale
  • Traumatismele
  • Infectiile virale
  • Stresul neuro-psihic si emotional

Pacientii care observa ca le cade parul ajung la medicul dermatolog nu tocmai increzatori in sansele de vindecare, insa, datorita progreselor din lumea farmaceutica si a dermatocosmeticelor, medicii pot veni in sprijinul lor cu scheme de tratament eficiente, precum aceasta benefica terapie a injectiilor pe baza solutiei numita Diprophos, care da rezultate rapide si favorabile intr-un timp foarte scurt si fara niciun fel de risc nedorit.

Etapele terapiei micro-interventionale cu ajutorul injectiilor de Diprophos:

  • Pacient aflat in stare buna de sanitate clinica
  • Pacientul, de obicei, nu necesita anestezie locala, dar, daca persoana este mai sensibila din punct de vedere tactil, se poate aplica timp de 30-45 minute un anestezic local pe suprafetele suferinde/lipsite de par inainte de aplicarea solutiei Diprophos
  • Se creeaza un mediu steril, apoi se umplu seringile tip cu ac din cel mai subtire, de 0.26×4 mm
  • Injectarea cu solutia Diprophos se efectueaza transcutanat

 

Durata terapiei micro-interventionale cu ajutorul injectiilor de Diprophos: procedura in sine dureaza pana la maxim 30 de minute.

Repetitivitatea procedurala: numarul si intervalul sedintelor in cadrul terapiei micro-interventionale cu ajutorul injectiilor de Diprophos este in medie de 3 pana la 6, cu o repetitivitate la 14-21 de zile.

Efecte secundare: acestea sunt limitate, rar existand cazuri de reactii locale, datorate in sine procedurii  de injectare.

  • Rar intalnita reactie de intoleranta, alergii (pentru aceasta se poate recomanda antihistaminic inainte si dupa)

Eficienta procedurii nu se observa imediat, deoarece tratamentul se bazeaza pe tipul individual genetic de regenerare a podoabei capilare, astfel incat putem observa primele rezultate in aproximativ 2-3 luni.

 

Surse:

Dr. Vali Anton