Blog

“Practic, cheia este sa ai o viziune holistica asupra pacientului, sa il vezi in ansamblu cu toate problemele si sa faci pentru fiecare problema cate ceva fara sa te axezi in tratament doar pe un singur sistem.”

Maretia este intotdeauna infaptuita de oameni muncitori, perseverenti, visatori. Astfel de oameni vor coordona si activitatile primului oras medical din Romania.

Astazi am avut placerea de a discuta cu Dr. Diana Tache, ce va coordona Centrul de Wellness si Recuperare din cadrul Enayati Medical City.

Dr. Diana Tache are o experienta de 28 de ani pe zona de recuperare medicala, medicina fizica si balneologie, iar timp de 12 ani a fost  Sef sectie Recuperare Medicala, Medicina Fizica si Balneologie, Sp.Clinic Colentina, prin concurs. Din anul 2015 este Doctor in Medicina, specialitatea Neurologie, avand ca tema ,,Programe de recuperare a deficitului motor de cauza discovertebrala lombosacrata”- UMF ,,Carol Davila, București, dupa ce, in 2005 a absolvit Master-ul in Managementul in domeniul sanatatii publice si al serviciilor de sanatate –UMF ,, Carol Davila”,București

Doamna Dr. Tache, ce v-a determinat sa alegeti acest drum in viata, aceasta specializare?

Dr. Diana Tache: Cred ca atunci cand am ales specialitatea, terminasem facultatea si am vizitat centrul de recuperare de la hotel Paltinis, Sinaia. Aveau baza de tratament foarte frumoasa iar hotelul era foarte primitor, elegant, m-a incantat aceasta incercare de a face medicina in mediu prietenos, agreabil pentru persoanele de varsta a treia. In plus, mediul agreabil pentru munca cu pacientii. Am simtit ca mi s-ar potrivi. Am simtit ca pot sa fac multe pentru pacienti si sa inhib aceasta stare a pacientului fata de halatul alb. Sunt foarte multe patologii in care poti interveni: neurologice, ortopedice, cardiologice, pneumologice, dupa interventii  de neurochirurgie, dermatologice, chiar si afectiuni interne cum ar fi litiaze renale sau boli digestive. Practic, cheia este  sa ai o viziune holistica asupra pacientului, sa il vezi in ansamblu cu toate problemele si sa faci pentru fiecare problema cate ceva fara sa te axezi in tratament doar pe un  singur sistem.

Medicina si wellness-ul: cum se imbina?

Dr. Diana Tache: De fapt, ideea este ca prin acest concept de wellness iti mentii starea de bine si sanatate si atunci ajungem sa nu mai fim in stare de boala. Acesta este de fapt obiectivul dorit de toata lumea.

Ce aduce diferit Enayati Medical City, incat ati ales colaborarea in acest proiect?

Dr. Diana Tache: Pentru prima data dr Enayati mi-a povestit acum 5 ani, atunci parea un proiect futurist, parea foarte indepartat. Azi suntem la o luna de la deschidere si nu mai e deloc indepartat. Mi-a placut foarte mult ideea si am ramas multi ani la stadiul de sfatuitor in privinta proiectului, al conceptului. Nu am fost niciodata siguri niciunul dintre noi ca vom ajunge chiar sa colaboram. Nu poti sa stii niciodata ce ajungi sa faci. Dar imi facea placere sa discutam despre asta si oricand ma suna era o bucurie sa vorbim despre proiect. La proiectul Enayati Medical City m-a atras ideea, conceptul de integralitate, de recuperare intr-un mediu prietenos, cald, pentru omul varstnic care are nevoie de vorba buna, de intelegere de ajutor pe foarte multe planuri.

Care este mantra dvs., ca medic?

Dr. Diana Tache: Eu lucrez ca organizator si manager in recuperare de multi ani si chiar si in spitalul de stat le spuneam colegilor mei ca orice ar fi la calitatea actului medical noi nu renuntam. Deci daca ar fi sa vorbim de o mantra, aceea ar fi “intotdeauna calitatea” iar in toate activitatea mea am cautat concept noi care sa duca la cresterea calitatii – pentru pacient, pentru Echipa medicala.

Ii multumim doamnei doctor Diana Tache pentru interviu, pentru detaliile utile si va invitam sa ne urmariti paginile de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Nu uitati ca mai este foarte putin pana la deschidere!

Cuvinte cheie: Enayati Medical City, spital, medic, wellness, recuperare, seniori, varstnici, pacient,

Nu uitati ca mai este foarte putin pana la deschidere!