Blog

Nutriția și stilul de viață ale pacientului oncologic

Accesul la medici cu expertiză internațională a fost întodeauna o prioritate pentru noi!
De aceea, te invităm să iei parte la un eveniment cu informații pretioase despre nutriția și stilul de viață ale pacientului oncologic.

Pe 26 octombrie, Dr. Irene Kuehrer de la Spitalul Universitar AKH Viena împreună cu Dr. Ioana Luca, Coordonator secție Oncologie medicală, Spitalul Memorial Băneasa, vor susține prezentări despre nutriția și screeningul pacientului oncologic.

Agenda evenimentului

18.00 – 18.30 – Nutriția și stilul de viață*, prof. Dr. Irene Kuehrer

18.30 – 18.45 – Sesiune de întrebări și răspunsuri

18.50 – 19.10 – Ghidul de screening al pacientului oncologic, Dr. Ioana Luca, Coordonator secție Oncologie medicală, Spitalul Memorial Băneasa

19.10 – 19.20 – Sesiune de întrebări și răspunsuri

19.20 – 19.30 Nutricia: Rolul nutriției medicale în terapia cancerului

Participarea la acest eveniment este gratuită. Pentru a rezerva un loc, te rugăm să ne confirmi participarea prin e-mail la adresa: [email protected].

*Prezentarea Prof. Kuehrer va fi în limba engleză.

Prof. Dr. Irene Kuehrer este medic primar în cadrul Departamentului de Medicină Internă, Hematologie şi Oncologie la Spitalul Universitar AKH Viena, cercetător ştiinţific şi doctor în ştiinţe medicale. Principalele sale domenii de activitate sunt îngrijirea şi tratarea pacienţilor oncologici, terapia durerii, chimioterapia, markerii moleculari necesari în stabilirea tratamentul personalizat pentru diferite tipuri de cancer și terapia nutriţională.

Dr. Ioana Luca, medic primar Oncologie Medicală. În anul 1997  și-a  început cariera medicală în calitate de medic rezident în Institutul Oncologic București. Din 2002, având ca punct de interes principal patologia oncologică digestivă, a început  o activitate intensă în cadrul Institutului Clinic Fundeni, unul din cele mai importante instituții medicale din țara.  Aici a dobândit o experiență vastă în cadrul departamentului de oncologie din Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie, unde se pune accentul abordării multidisciplinare a cazurilor oncologice, asigurând astfel secvența terapeutică optimă pentru fiecare pacient. Deasemenea , munca într-un Institut a adus participarea la studii clinice, care au adus rigoare și noutate în tratamentul oncologic. Actualmente, își continuă activitatea cu devotament și pasiune atât în cadrul IC Fundeni, cât și la Spitalul Memorial București.

Acest eveniment se adresează pacienților cu un diagnostic oncologic, aflați sub tratament chimio sau radioterapeutic, sau după terminarea acestora.

În cadrul evenimentului ce se va desfășura joi, 26 octombrie 2023 la Sala Dr. Najy din cadrul Enayati Medical City (șos. Gh. Ionescu Sisești nr. 8A, sector 1), prof. dr. Irene Kuehrer va răspunde și întrebărilor adresate de persoanele din public. Numărul de locuri pentru participanți este limitat, dar evenimentul va fi transmis live, pe Facebook.